Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

Posle petnaest godina bogate karijere američki košarkaš Džej Džej Redik objavio je da se povlači iz NBA lige.

PROČITAJTE JOŠ:

Redik ostaje upamćen kao jedan od najboljih šutera i trojkaša koje je liga imala u svojoj istoriji. Prepoznatljiv je po brzom izbačaju i preciznoj „praćki“ spolja, posebno kada bi izlazio iz bloka.

Redik je odlučio da se posveti porodici, a tokom 15 godina karijere igrao je za brojne NBA klubove, ali nema nijedan šampionski prsten.

„Kao sedmogodišnji dečak sam sanjao da igram na Djuku i da igram u NBA. Poslednjih 30 godina košarke su bili izvan mojih najluđih snova. Nisam mislio da ću igrati ovoliko. Posle godina mlađih liga, četiri godine na Djuku i 15 u NBA. Penzionišem se od igre koju toliko volim“, rekao je Redik.

Kaže da je i pred ovu sezonu nameravao da se penzioniše, a povrede su mu otežale ostanak u ligi.

„Bio sam udaljen od porodice, tu su bili kovid protokoli i nisam igrao po svojim standardima. Opisao bih prošlu sezonu kao sedmomesečnu vežbu da bih se suprostavio sa svojom sportskom ‘smrtnošću'“, dodao je Redik.

Za Dalas je u protekloj sezoni odigrao svega 13 utakmica, iako je bio predviđen kao veliko pojačanje i pomoć za Luku Dončića.

„Vreme je. Vreme je za mene da budem otac, da pogledam unazad, pauziram sve i spremim za sledeću fazu svog života. Nedostajaće mi nekoliko stvari. Nedostajaće mi takmičenje, faliće mi rutina, uzbuđenje igranja pred 20.000 bučnih navijača i drugarstvo u timovima“, objasnio je Redik.

Da podsetimo, Redik je u NBA došao pre deceniju i po i od 2007. do 2013. je igrao za Orlando Medžik, potom je kratko vreme proveo u Milvoki Baksima, zatim tri sezone u Los Anđeles Klipersima i još po jednu u Filadelfija Seventisikersima i Nju Orleans Pelikansima pre dolaska u Dalas.

Tokom karijere je prosečno imao 12,8 poena po meču i čak 41,5 posto šuta za tri poena. Najbolja sezona za 37-godišnjaka bila je ona u Filadelfiji 2018/2019 kada je imao 18,1 poen po meču.

BONUS VIDEO: Ispraćaj košarkaške legende Dušana Dude Ivkovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar