Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Uprava i klubovi Premijer lige na sastanku u petak nisu doneli odluku o nastavku sezone, već je ponovljena namera da se takmičenje nastavi kada nadležni to budu dozvolili.

„Na današnjem sastanku nismo doneli odluke, klubovi su razmenjivali mišljenja i informacije vezano za program ‘Ponovno pokretanje’. Dogovoreno je da su udruženja igrača i trenera ključni u ovom procesu i da će i dalje biti konsultovani. Klubovi su ponovo potvrdili svoju posvećenost završetku ove sezone održavajući integritet takmičenja i pozdravljajući podršku Vlade“, navodi se u saopštenju Premijer lige.

PROČITAJTE JOŠ:

Takmičenje u Premijer ligi prekinuto je pre više od mesec i po dana zbog pandemije koronavirusa.

Predstavnici klubova su na konferencijskom sastanku razgovarali o programu Vlade u sklopu kojeg bi se utakmice igrale na stadionima na kojima to bude dozvoljeno ili na neutralnim terenima. Takođe, razgovaralo se i o tome kako će se igrači vratiti punim treninzima i šta će se dešavati unutar trening centara.

„Prioritet Premijer lige je zdravlje i bezbednost igrača, trenera, menadžera, zaposlenih u klubovima, navijača i šire zajednice. Liga i klubovi razmatraju prve korake i vratiće se na treninge samo uz smernice Vlade, pod stručnim lekarskim savetima i posle konsultacija sa igračima i trenerima“, piše u saopštenju.

Liga je pozdravila osnivanje Vladine medicinske radne grupe za povratak elitnog sporta, koja se prvi put sastala.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar