Ilaiks Moriba
Foto: EPA-EFE/Jesus Diges

U Barseloni se kriza nikako ne smiruje. Otišao je legendarni Lionel Mesi, a njegov primer bi mogli da slede i mnogi drugi.

Poslednji takav slučaj je Ilaiks Moriba, koji je po mnogim ocenama najveći talenat Barselone.

PROČITAJTE JOŠ

Upravo vest o njegovom odlasku donosi katalonski „Sport“ uz objašnjenje da su pregovori propali nakon što je Mesi otišao.

Zbog teške finansijske situacije neće doći do dogovora oko novog ugovora (baš kao i sa Mesijem), pa će ovaj 18-godišnjak otići bez odštete sledećeg leta ili će već ovog napustiti Kataloniju.

Barselona ne želi da ga proda za manje od 15 miliona evra, a već su odbili ponudu Lajpciga od osam miliona. Nemački klub je pokušao da iskoristi lošu situaciju u klubu i dovede bisera za mali novac.

Moriba će ukoliko ne dođe do dogovora (i transfera) čitavu sezonu gledati sa tribina, a neće igrati ni u Barseloni B. U Kataloniji su se pomirili da će otići sledećeg leta bez odštete, a od njega žele da naprave primer za sve ostale mlade fudbalere, šta će im se desiti ukoliko ne žele da se dogovore, piše „Sport“.

Prošle sezone je sakupio 14 nastupa u Primeri, te tri u Kupu kralja, dok je debitovao i u Ligi šampiona. Postigao je jedan gol i imao tri asistencije, a po svemu sudeći to će mu i za godinu dana biti učinak u Barseloni.

Bonus video: Prvi trening Mesija u Parizu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare