Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Kristijano Ronaldo je jedan od najboljih fudbalera sveta, ali i njegov svetski sjaj ima i tamnu stranu. Znao je da donese sumnjive odluke, da skrene sa pravog puta i ko zna šta bi se desilo da već tada nije bio planetarna megazvezda.

Najveća kontroverza isplivala je na površinu 2018. godine, a do danas nije okončano drugo suđenje zbog optužbi da je 2009. godine silovao učiteljicu Ketrin Majorgu u jednom hotelu u Las Vegasu.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi sudski postupak je bio prekinut zbog nedostatka dokaza, ali je Majorga kasnije podnela građansku tužbu jer je njen tim potvrdio da je DNK Portugalca pronađen na njenoj odeći. Ronaldo se neće pojaviti na sudu, potvrdili su njegovi advokati i neće priložiti nikakav dokaz.

Učiteljica je navodno primila 320.000 evra od Ronalda kako bi ćutala, a devet godina kasnije je odlučila da zbog psihičke traume potraži pravdu na sudu.

Majorga je objasnila šta se desilo u hotelskoj sobi.

„Nakon što me je silovao, izvinio mi se. Klekao je ispred mene i rekao da je on 99 odsto dobar momak, ali ne zna za ovih jedan posto“, rekla je Majorga u intervjuu za nemački “Der Špigel” koji je i objavio detalje ove priče. Nemački list je objavio i detalje sa suđenja kada je Ronaldo neigrao da je počinio silovanje.

Ronaldovi advokati ni u jednom momentu nisu demantovali da je fudbaler dao novac Amerikanki, ali tvrde da je to učinio na nagovor saradnika kako bi se sprečilo narušavanje njegovog ugleda. Njegov advokatski tim tvrdi da je devojka pristala na seksualne odnose, ali kako vreme prolazi od istine smo sve dalje…

Nije ovo bila jedina mrlja u karijeri Portugalca, jer je nakon boravka u Mančester junajtedu i u Madridu pravio probleme.

Zbog utaje poreza je kažnjen sa 18,8 miliona evra januara 2019. godine. Naime, otkriveno je da je izbegavao da plaća obaveze od 2010. do 2014. Nagodbom je izbegao da se suoči sa mogućim zatvorom od 23 meseca.

„Po španskom zakonu, onom ko prvi put napravi prestup može da bude izrečena do dve godine uslovnog zatvora i Ronaldo neće morati da ide u zatvor. Na sudu je bio samo 15 minuta i potpisao je sporazum“, preneo je „Rojters“ tada.

Foto: EPA-EFE/Javier Lizon

Ronaldo je veče pre suđenja igrao meč u Juventusu, a onda sa devojkom Georginom Rodrigez došao nasmejan u Madrid. Nije mu nikakav problem da plati ovaj novac, jer je u tom momentu bio treći najbogatiji sportista sveta, a godišnje je zarađivao 95 miliona evra.

Na sudu je Portugalac priznao krivicu, ali je tvrdio da nije dobro razumeo španske zakone i odbacio mogućnost da je namerno izbegao da plati porez.

Više igrača je koristilo ovu shemu, poput Ćabija Alonsa, Lionela Mesija i Nejmara…

Ovi skandali se često pominju uz Ronalda, a sve su glasnija šuškanja da zapravo plaća Georginu da bude sa njim!

Navodno se Ronaldo obavezao da joj daje 96 hiljada evra mesečno za džeparac, a u „paket“ su uključena i ekskluzivna putovanja, odmori na jahtama i glamurozne proslave rođendana, preneo je britanski „San“.

Italijanska „Gazeta“ je u procenama navela sumu između 50 i 100 hiljada evra mesečno i otkrila je da Georgina za svaki intervju traži 100.000 evropskih novčanica, dok je reklamna fotografija na njenom profilu vredna 8.000.

Ronaldo se zabavljao sa prelepim devojkama puput Irine Šajk i Nereide Galjardo, ali je troje dece dobio vantelesnom oplodnjom: blizance Evu i Matea, te Kristijana Juniora. Po istraživanju britanskih medija blizanci su začeti u laboratoriji u Los Anđelesu, a ime surogat majke je ostalo nepoznato.

U Portugalu su surogat dogovori zabranjeni zakonom, posebno jer je Ronaldo neoženjen.

U Kaliforniji se agenciji plaća 150.000 evra za blizance, od čega 40.000 ide majci. Ronaldo je mogao da odabere donorku jajašca (koja obično prima oko 7.000 evra) između stotina žena čije su fotografije i podaci iz biografija navedeni na internet stranici.

Sve navedeno samo je dodatno obavilo velom misterije sve što se dešava oko Kristijana i njegove pojave.

Verovatno nikada neće otkriti ime surogat majki, ali će mnoge druge stvari pokušati da sakrije. Ni o jednoj od ovih stvari nije govorio javno, što je dodatno podgrejalo priče…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar