Foto: EPA-EFE/RAUL CARO CADENAS

Kristijano Ronaldo poznat je i po svojim ulaganjima van sveta fudbala, što je rešio da na još jedan način proširi.

PROČITAJTE JOŠ

Ronaldo zarađuje vrtoglave sume novca van fudbala, zahvaljujući marketinškom potencijalu i bazi koju je godinama upravo kroz fudbal izgradio.

Izgradio je pravu imperiju u kojoj je startna pozicija daleko lakša zahvaljujući tome što je Portugalac brend sam po sebi.

Tu mu je bilo najvažnije da se okruži pravim i sposobnim ljudima, kojima ukazuje poverenje da se bave projektima za koje sam nema vremena, zahvaljujući sportskim obavezama.

Ronaldo važi za neverovatno posvećenog sportistu, maksimalno je i pametno godinama ulagao u sebe, tako što je već kao mlad fudbaler angažovao individualne trenere, nutricioniste i čitav niz ljudi brinuo je o njegovoj ishrani, treningu, prevenciji povreda.

Zato Ronaldo i u poznim igračkim godinama izgleda kao mašina, paralelno vodeći i druge poslove veoma uspešno.

Iako se na listama najbogatijih često smenjuju Ronaldo, Konor Mekgregor i Lionel Mesi, Portugalac je napravio najveću mrežu ulaganja.

KLINIKA ZA TRANSPLANTACIJU KOSE

Ronaldo je u Marbelji nedavno otvorio novu kliniku na prostoru od 4.000 kvadrata, sve je počelo 2019. godine u Madridu, kada je napravio pionirski projekat u ovom poslu.

Da mu dobro ide, svedoči činjenica da sada ima 10 takvih objekata širom sveta i da mora da širi posao čak i u ovom segmentu.

Dolaze mu brojni sportisti, poput Roberta Piresa, Bosingve i drugih bivših i aktivnih igrača, posao vodi devojka Georgina.

MODNI BRENDOVI

PortugalskI krilni igrač ima svoju liniju donjeg veša, teksasa, čak se pojavio i na tržištu prodaje ćebadi sa svojim zaštitnim znakom.

Inicijali i broj sedam doneli su mu mnogo novca van sporta. Pored osnove biznisa započetog u donjem vešu, prodaje i torbe, trenerke…

Ipak, zabeležen je i pad prodaje kada je Ronaldo prešao u Juventus, sada to može da popravi povratak u Mančester junajted, gde ima staru bazu navijača.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

INVESTIRANJE U HOTELE

Ronaldo je investirao u brojne hotele i ima udeo u vlasništvu u Madridu, Lisabonu i rodnom Funšalu.

Zadužio je ljude za širenje posla u ovom sektoru u Njujorku, Marakešu, Parizu i Mančesteru, gde je i lansiran u zvezde.

Sada se u Mančester vratio, pa će imati vremena da na licu mesta vidi kako se sve odvija.

SPONZORSTVA I DRUGI POSLOVI

Ronaldo ima partnere poput „Epla“ i „Folksvagena“, kroz karijeru je imao saradnje sa proizvođačima satova, sportske opreme, zaštitno je lice Najka, sa kojim ima „doživotni ugovor“ težak milijardu evra.

Takođe, novac je investirao i u kupovinu jedne avio kompanije, koja je suzila posao na iznajmljivanje aviona.

Foto: Instagram/cristiano

INSTAGRAM

Sama društvena mreža je veoma moćan alat koji brojne navedene poslove dodatno materijalizuje.

Kako pokazuje studija društvenih mreža koju je uradio “Hopper HQ” dok je Ronaldo bio napadač Juventusa, Portugalac na godišnjem nivou od objava na Instagramu zaradi više od 43 miliona evra, što je više od 880.000 evra po svakoj objavi.

Sa druge strane, u istom periodu od igranje fudbala u dresu torinskog kluba, Portugalac je imao prihode od 30 miliona evropskih novčanica.

Na drugom mestu po zaradi od Instagrama bio je Brazilac Nejmar sa 670.000 evra po objavi, dok je Lionel Mesi na trećoj poziciji sa 600.000 evra po reklami na Instagramu.

Foto:Peter Schatz / Alamy / Alamy / Profimedia

NOVI PODUHVAT – PARTNERSTVO SA VLASNIKOM VALENSIJE

Ronaldo i Piter Lim, vlasnik FK Valensija, biće vlasnici platforme ZujuGP.

Radi se o sajtu koji bi navodno trebalo da bude mesto na kom će se sastati fudbal, tehnologija i komunikacija, a Ronaldo je bio zagonetan u najavi biznisa, smatrajući da sledi revolucija.

„Nikada više nećete gledati fudbal na isti način. Registrujte se i počnite putovanje sa nama“, napisao je Portugalac.

Inače, za vlasnika Valensije vezuju se mnoge kontroverze, nije miljenik navijača španskog kluba, ima suvlasništvo u Meklarenu uz hotel uz sam Old Traford.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

BONUS VIDEO – Vidić i Ivanović sa Čeferinom na finalu Lige nacija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar