Foto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

Kristijan Eriksen, bivši fudbaler Intera koji je tokom utakmice prvog kola Evropskog prvenstva protiv Finske kolabirao na terenu usled srčanog zastoja, vraća se na teren.

Eriksen je 12. juna tri minuta pre kraja prvog poluvremena susreta protiv Finske pao na teren, nakon čega su ga saigrači, ali i fudbaleri rivala okružili dok mu je ukazivana pomoć.

PROČITAJTE JOŠ...

U tom momentu Eriksenu je stalo srce, i tragedija je bila gotovo izvesna.

Srećom, uspeli su da ga povrate prisutni doktori, potom na vreme prevezu u najbližu zdravstvenu ustanovu, pa je Danac, nakon što je neko vreme proveo u bolnici, gde je bio podvrgnut operativnom zahvatu, otpušten kako bi nastavio oporavak kod kuće. Kako mu je ugraćena naprava za poboljšanje rada srca, a u Italiji igračima sa takvim problemima nije dozvoljeno da igraju, Eriksen je napustio Inter.

Nakon nekog perioda neizvesnosti usledila je sjajna vest, pošto je u januaru 2022. parafirao šestomesečnu saradanju sa engleskim Brentfordom, a navijači su sa nestrpljenjem čekali najavu njegovog debija.

Bilo je potrebno još oko mesec i po dana kako bi Danac „uhvatio zalet“, a onda je Tomas Frank, danski stručnjak na klupi Brentforda, najavio:

„Eriksen će biti u timu za utakmicu protiv Njukasla.“

Ova ekipa je trenutno 14. na tabeli Premijer lige sa 24 osvojena boda, pa ih u narednih 14 kola očekuje žestoka borba za opstanak, a Eriksen bi trebalo da bude jedno od najvećih pojačanja.

BONUS VIDEO Trenutak kada se Kristijan Eriksen srušio na meču protiv Finske

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar