Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Ruski oligarh Roman Abramovič definitivno je rešio da proda Čelsi, objavljeno je u sredu.

Abramovič je kupio Čelsi pre skoro 20 godina (2003) i vodio je londonski klub do dve titule prvaka Evrope, 2012. i 2021. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Pod njegovim upravljanjem, „plavci“ su osvojili i Ligu Evrope, ali je sada zbog rata u Ukrajini i sve većeg pritiska britanske javnosti i vlasti, Abramovič morao da se povuče.

Isprva se pisalo da će ostaviti klub na upravljanje fondaciji FK Čelsi, ali da će formalno ostati vlasnik. Fondacija je to odbila, pa je sada sve preinačeno.

Abramovič je izjavio da neće tražiti da budu vraćene pozajmice i dugovi, jer tvrdi da je sve radio u najboljem interesu kluba.

„Hteo bih da prokomentarišem spekulacije u medijima, objavljivane prethodnih dana u vezi sa mojim vlasništvom u Čelsiju. Kao što sam ranije pričao, radio sam u interesu kluba i iz srca. U trenutnoj situaciji odlučio sam da prodam klub, jer verujem da je i to u njegovom najboljem interesu, ali i u interesu navijača, zaposlenih, kao i sponzora i partnera. To neće ići tako brzo, već će biti proces“, naveo je Abramovič na klupskom sajtu.

Istakao je da će ljudi iz njegovog tima oformiti i dobrotvornu fondaciju koja će novac donirati narodu Ukrajine, odnosno žrtvama rata u toj zemlji.

„To uključuje vitalne finansije prema onim najurgentnijim potrebama žrtava, kao i za dugotrajan proces oporavka. Znajte da je ovo bila neverovatno teška odluka i boli me što se rastajem sa klubom na ovaj način. Bilo kako bilo, uveren sam da je tako za njega najbolje“, zaključio je Abramovič.

Podsećamo, Abramovič je platio Čelsi oko 140 miliona funti 2003. godine, a od tada je upumpao u klub još oko millijardu funti.

BONUS VIDEO: Stanković i Stanojević – utisci posle derbija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar