Foto: Starsport / FK Crvena zvezda

Poznati srpski trener i bivši fudbaler Milorad Kosanović nema dilemu oko toga ko će biti prvak Superlige Srbije u narednoj sezoni.

Nova sezona u Superligi Srbije počinje 8. jula, dok će „večiti rivali“ svoje prve duele odigrati za vikend.

PROČITAJTE JOŠ:

„Zvezda je koliko danas prvak države, preostali nemaju šta da traže. Najizbalansiraniji tim ima u poređenju s konkurentima, moćniju logistiku. Zato i ne možemo da očekujemo visok kvalitet ligaškog fudbala. S druge strane, interesantnost gledanja bi mogli da uvećaju Partizanov tim na nižem nivou od prošlogodišnjeg i na to reakcija Čukaričkog. Vojvodina je kao nešto poradila na jačanju kluba i ekipe, ali neubedljivo… meni. Ostali su podjednako slabi, boriće se za preostala mesta. A, ovi što su ušli u ligu i oni što su u minuloj sezoni jedva ostali – za ostanak u elitnom rangu“, rekao je Kosanović za „Sportski žurnal“.

Prokomentarisao je i kratku pauzu između dve sezone.

„Sve je zbrzano, da. Ali, ako znate da radite, mnogo toga može da se predupredi i prevaziđe. Izuzev tropske vreline čak i u noćnim utakmicama potrošnja igrača je enormna, da ne kažem – užasna! Smatram da gorepomenuto neće kapitalno uticati na ovo o čemu pričamo, možda hoće u klubovima bez valjano odrađenih priprema i prenesenih navika igrača iz slabije rangiranih liga. Što se dosad malopridošlih stranaca tiče, mislim da su neimanje novca i vremena za ozbiljno praćenje učinili svoje. I, pametnije je što su stali“.

Pričao je i o trenerskom kadru, koji vodi mlađe selekcije reprezentacija.

„Svojedobno su mladu i omladinsku reprezentaciju s klupe vodili Miljanić, Ivić, Toplak, Nenković… a, ko danas? „No nejm”, treneri! Niko sa ozbiljnom biografijom, trenerskom. Zato smo i neslavno prošli u kvalifikacijama, omladinci na žute kartone otišli na Evropsko prvenstvo i bili poslednji u grupi. Svi bi dakle hteli odmah da vode Zvezdu, Partizan ili reprezentaciju. Tako ne ide, u uređenim zemljama – ne može“.

Foto:: Vanja Keser/ STARSPORT) Milorad Kosanovic

Tvrdi da je UEFA zaslužna za pomak u suđenju.

„UEFA je stisla nacionalni savez i nazire se boljitak, ne i kad su u pitanju utakmice Zvezde i Partizana. Preostali, kako koji… Postojeće stanje biće sve dok ne budemo privatizovali klubove, dakle, kad se bude znao titular mnogi, kao dosad, neće moći da se igraju s ljudima. Čukarički i Voždovac su egzaktan primer, slikovito rečeno: svetlo u tunelu. Pričam o tome već desetak godina, uludo razumljivo. Iako sam svestan velike moći oponenata i neimanja sluha za otupljenje uticaja mračnih tipova u srpskom fudbalu“.

BONUS VIDEO Proslava titule i Delije na ulicama Beograda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar