EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Sjajan mesec za srpskog fudbalera

Luka Jović konačno je počeo da pokazuje šta ume na terenu, a jednu od najboljih partija ove sezone pružio je u pobedi Fjorentine nad Bašakšehirom (2:1) u Ligi konferencija.

„Viola“ je najpre gubila, ali je onda Jović stupio na scenu i sa dva gola postao junak velike pobede, kojom je njegov tim ostao u borbi za prvo mesto u grupi i nešto povoljniji raspored u nokaut fazi.

PROČITAJTE JOŠ:

Ujedno, Jović je nastavio i sjajnu oktobarsku seriju, pošto je tokom ovog meseca postigao pet golova po čemu se nalazi u samom vrhu kada su napadači širom Evrope u pitanju.

Erling Holan je trenutno najbolji ovog meseca sa osam pogodaka, dok je Ben Jeder drugi na listi sa sedam pogodaka. Nakon toga sledi sedam igrača, među kojima su i Mohamed Salah i Robert Levandosvki, koji su trenutno na koti od šest, dok je Jović tek iza njih sa pet.

Jović je „odabrao“ odličan tajming za dizanje forme, jer se približava Mundijal u Kataru, gde bi trebalo da bude jedna od glavnih „džokera“ Dragana Stojkovića Piksija i Srbije.

Njegovi golovi nisu prošli neopaženo ni kada je reč o italijanskim medijima. „Gazeta“ je navela kako se sada uvek očekuju golovi od Jovića, „Korijere delo Sport“ je pisao o „furiji“ Joviću koji je po prvi put postigao dva gola na jednoj zvaničnoj utakmici za „ljubičasti“ tim…

Srpski golgeter je među odabranima u konkurenciji za najboljeg igrača kola u Ligi konferencija, a osim Bašakšehira tokom oktobra nije poštedeo ni Harts (dva puta) i Inter.

BONUS VIDEO Tadić, Vlahović i Ilić posle velike pobede protiv Norveške