Foto: EPA-EFE/Friedemann Vogel

Ko se u Dohi nije snašao za ulaznicu i nije je kupio na vreme, moraće sada papreno da je plati ukoliko u nedelju od 16 sati po srpskom vremenu bude zeleo da uživo gleda finale Svetskog prvenstva između Argentine i Francuske.

Foto:Nova.rs/Promo

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Situacija u Kataru se drastično promenila, do pre nekoliko dana na stadion je moglo da se uđe i besplatno ukoliko nije popunjeno bar dve trećine kapaciteta, u šta se uverio i naš kolega Miloš Ljubisavljević kojeg su počastili ulaznicom za jednu od utakmica Hrvatske.

Sada se karte za finale prodaju i po neverovatnih 16.000 rijala, odnosno oko 4.300 evra! I što je najzanimljivije ima zainteresovanih i to nisu Argentinci već domaćini koji zele da budu viđeni na finalu, s obzirom na to da se radi o ulaznicama prve kategorije.

Inače, u redovnoj prodaji karte za finale mogle su da se kupe po ovim cenama: 1. kategorija 1.745 evra, 2. kategorija 1.088, 3. kategorija 656 evra.

Stadion “Lusail” ima kapacitet od 80.000 mesta i nema sumnje da će biti popunjena svaka stolica. Najveće interesovanje logično vlada među Argentincima, mnogi se nalaze u Dohi a nemaju ulaznice, a najveći broj njih nalazi se u rukama Katarana i Saudijaca. Navijači iz ove dve zemlje, kao i iz Sjedinjenih država, bili su pred početak šampionata najrevnosniji kupci.

Slična situacija je i za utakmicu za treće mesto, koja se igra u subotu od 16 sati po srpskom vremenu, na stadionu “Kalifa”, kapaciteta 45.500 mesta.

Foto: EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Na ovom meču se očekuje veliki broj Marokanaca, koji su i u polufinalnom meču s Francuskom popunili skoro dve trećine stadiona. Ulaznice za ovaj meč mogu da se nađu i do 1.000 evra, a Marokanci neće propustiti priliku da podrže svoj tim u istorijskom fudbalskom pohodu.

Ulaznice za utakmicu za 3. mesto inače su zvanično koštale: 1. kategorija 462 evra, 2. kategorija 328,50, 3. kategorija 223 evra.

Zanimljivo je da su vlasnici ulaznica ovde i dalje Meksikanci, Kolumbijci, Kinezi, Japanci, pa čak i neki Srbi.

BONUS VIDEO Raspakovan stadion „974“ napravljen od kontejnera