Foto: Antonio Ahel/ATAImages; Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Nikola Petković, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, napao je Nemanju Bjelicu u jednoj dečjoj igraonici.

Petković je iz još uvek nepoznatog povoda prvo nasrnuo na Bjelicu, unosio mu se u facu i pretio njemu, njegovoj ženi i deci uz reči da će da ga „iseli u Prigrevicu“, nakon čega je otišao do šanka, uzeo makaze i pretio da će da ga izbode.

PROČITAJTE JOŠ...

Petković je ubrzo priveden.

A ko je 37-godišnji fudbaler koji je napao slavnog košarkaša?

Petković je rođen 1986. godine u Beogradu, gde je počeo da trenira fudbal, a nakon mlađih kategorija Rada stigao je u mlađe kategorije Crvene zvezde.

Ipak, nije u crveno-belom dresu napravio prve seniorske korake pošto je u sezoni 2005/2006 igrao za Radnički iz Pirota, dok je debi u Superligi Srbije imao u dresu Vojvodine 2006. godine.

Nakon jedne sezone u Novom Sadu usledio je transfer u Tursku gde je igrao za Genčlerbirligi, potom je igrao za Hactebe, a prvi mandat u seniorskom timu Zvezde imao je 2008. godine, kada je kao pozajmljen igrač zabeležio 13 nastupa za tim sa Marakane.

Potom je usledio transfer u Ajntraht iz Frankfurta, pa je igrao za Tom iz Tomska i Al Ahli, pre povratka na Marakanu 2011. godine. Godinu dana kasnije stigao je i prvi trofej, i to Kup Srbije, ali je u junu 2012. kao slobodan igrač otišao iz Zvezde u Hapoel iz Tel Aviva.

No, to nije bio kraj, još jednom se vratio u Zvezdu 2013. godine, da bi potom nastupao za Sidnej, gde je proglašen za igrača godine ispred čuvenog Alesandra del Pjera, zatim belgijski Vesterlo, Janbjan, Zemun, Polis Tero, Sičuan Longfor, a karijeru je završio u dresu Vojvodine 2019. godine.

Bio je član reprezentacije Srbije koja je 2007. godine osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine.

Pokrivao je poziciju štopera i levog beka.

Za crveno-bele je odigrao 38 utakmica uz četiri asistencije.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar