Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Sada kada su završeni revanš mečevi drugog kola kvalifikacija, za srpske klubove otvaraju se nove opcije.

Zvezda ide u Jermeniju i na ekipu Pjunika, koji je šokirao Didelanž u revanšu sa 4:1 i nadomestio time 0:1 sa svog terena.

PROČITAJTE JOŠ:

Partizan ide na ekipu AEK-a iz Larnake, koji je poražen od Midtjilanda u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona i ide u borbu sa crno-belima za Ligu Evrope.

Zvezda prvi meč igra na svom terenu trećeg avgusta od 20.45, Partizan na scenu stupa dan kasnije u gostima od 18.30 po lokalnom vremenu (17.30 po srpskom).

Osim ovih osnovnih informacija, poznato je i na koga bi eventualno Partizan mogao u plej-ofu kvalifikacija za LE.

Uslov je, naravno, da prođe tim iz Larnake, koji je bar na papiru lakši od Midtjilanda, mada treba priznati da ni Danci nisu pokazali bogzna šta.

Nažalost, razloga za zabrinutost ima i ekipa Ilije Stolice, koja će dva remija u prvenstvu, sa Radničkim 3:3 i TSC-om 0:0, morati da upotrebi kao katalizator za Evropu, jer se treće kolo bliži.

Partizan u potencijalnom plej-ofu može na neku od šest ekipa, a i pre nego što sudija da znak za početak prve utakmice s AEK-om, klub iz Humske znaće svoj dalji put. Žreb u Nionu je drugog avgusta.

Partizan vs TSC Backa Topola Foto:Starsport/Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Gent, Sivas, Dnjipro, Austrija iz Beča, Harts i opet Danci, ali ekipa Silkeborga, nalaze se u „loncu“ s Partizanom ili AEK-om.

Gent je svakako najzvučnije ime, sa kojim se Zvezda sastajala u Ligi Evrope i dva puta pobeđivala 2:0 i 2:1.

Gent je ujedno i najbolje rangirani tim na UEFA lestvici (59. mesto) od pobrojanih i jedini rival rangiran više od Partizana (66. mesto).

Austrija je na 151. poziciji, a ostali u niže, tako da, bar na papiru, crno-beli žele da izbegnu samo „poglavice“.

BONUS VIDEO: Partizan predstavio novu garnituru dresova

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar