Foto: EPA-EFE/Henning Bagger

Fudbaleri Partizana dobili su protivnika u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope i idu na, uslovno rečeno lakšeg rivala, ekipu AEK Larnake.

AEK i Midtjiland su odigrali dva puta po 1:1 u prvom meču i revanšu, crno-beli su čekali poraženog iz dvomeča, a sve se rešavalo na najdramatičniji mogući način.

PROČITAJTE JOŠ

Pobednika, Midtjiland, su odlučili penali (4:3), što se naslućivalo i u regularnom delu meča, jer nijedna od ekipa nije imala mnogo pravih šansi.

Tragičar za AEK Larnaku bio je najpre Omri Altman koji je već u prvoj seriji pogodio prečku, a onda ga je u petoj seriji „ispratio“ i Gustavo.

U petoj seriji je Sori Kaba promašio penal za Midtjiland, Gustavo je imao šansu da sve vrati na početak, promašio je i time poslao svoj tim na Partizan u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Prvi meč je četvrtog avgusta, drugi nedelju dana kasnije.

Dva različita poluvremena odigrala su u Larnaki. Prvo, otvoreno, brzo, sa mnogo trčanja i drugo potpuno ziheraško i neinteresantno, pa ne čudi što su jedini golovi iz igre dati u prvih 45 minuta.

Ekipa iz Danske je krenula ofanzivno od starta i po veoma vrelom vremenu odmah stvorila šansu u prvom minutu, a zatim nastavila da pritiska domaću ekipu. Usledilo je i buđenje domaćih.

Blagi nesporazum defanzivaca Midtjilanda, Imad Faraž je to hteo da iskoristi i kazni utrčavanjem, nije mu prošlo i golman je prvi došao do lopte.

Odmah u petom minutu Onjedika je šutirao sa distance, a Kenan Pirić je nesigurno reagovao, ali je nekako ukrotio loptu.

Foto: EPA-EFE/Henning Bagger

Generalno se dobro trčalo u prvih pet minuta meča, a smenjivali su se napadi na jednoj i drugoj strani.

Sve je nekako nagoveštavalo ono što će se desiti u devetom minutu. Faraž je prošao po desnom boku, centrirao je u sredinu i Viktor Olatundži je bio precizan glavom.

Pogodio je levi ćošak gola Olafsena i čuvar mreže Midtjilanda je bio nemoćan.

Foto: EPA-EFE/Henning Bagger

Igrao se 12. minut kada je Anderson izveo korner, a Henrik Dalsgard je glavom zatresao mrežu.

Posle duge pauze i nekoliko polušansi, Isaksen je istrčao po desnoj strani i šutirao je unutrašnjim delom stopala iz prve.

Lobovao je golmana domaćih Pirića, ali je lopta završila na prečki i izašla je van.

Drugo poluvreme počelo je dvema šansama za AEK. Opet je u centru pažnje bio Faraž, a po isteku 53. minuta došlo je do žestokog sudara glavama dvojice igrača u kaznenom prostoru Midtjilanda.

Foto: EPA-EFE/Henning Bagger

Usledio je kraći prekid meča, dok se fudbalerima nije pomoglo. Manje sadržajan, sporiji fudbal nije bilo nešto što obećava u prvih desetak minuta.

Pokušaji i promašaji Tričkovskog, Đurča, mnogo prekida i faulova, to je uz izmene obeležilo drugih 45 minuta.

U ovom periodu se gol nije ni nazirao i činilo se kao da ni jedni ni drugi nemaju dovoljno snage i volje da završe posao za 90 minuta.

Tek u 85. minutu je konačno viđeno bar nekakvo uzbuđenje na AEK areni, kada je Omri Altman dobio upotrebljiv centaršut, bacio se pred petercem na volej i promašio ceo fudbal.

Ako se izuzme nekoliko pokušaja Midtjilanda i jedan pogođen okvir gola, u produžecima do kraja nije bilo mnogo tempa, mada su probali da ga podignu Drejer i Isaksen.

Na kraju su ipak penali sve rešavali, a Midtjilan je kroz iglene uši prošao dalje i nastavlja kvalifikacije u Ligi šampiona sa ekipom Benfike, dok AEK stiže u Beograd.

BONUS VIDEO Partizan predstavio novu garnituru dresova

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar