Foto: Starsport / Pedja Milosavljevic

Fudbalska reprezentacija Srbije u desetkovanom sastavu će nastupiti protiv Rusije, razlog je rasulo zbog povreda i koronavirusa.

Situacija je takva da čak ni Ljubiša Tumbaković nije znao ko će biti kapiten zbog odsustva Aleksandra Kolarova, Dušana Tadića i Luke Milivojevića, a ko će poneti traku, saznaće se otprilike sat vremena pre početka meča (sreda, 20.45).

PROČITAJTE JOŠ

Situacija oko Kolarova je najviše podigla prašinu, zbog informacija iz italijanskih i srpskih medija da mu Inter nije dozvolio da nastupi i rizikuje težu povredu, što je Tumbaković oštro demantovao. Za Tadića Tumbaković tvrdi da je osetio povredu, a Luka Milivojević nije u konkurenciji za sastav zbog koronavirusa.

Informacija o Luki bila je objavljena pred meč sa Škotima, a na dan utakmice sa Rusima, objavljeno je da iz istog razloga ne mogu da igraju Sergej Milinković Savić, Darko Lazović i Đorđe Nikolić.

Pored toga, Saša Lukić ne može da nastupi zbog kartona, pa Tumbaković ima sužene opcije.

Protiv Mađarske, Srbija je igrala u postavi Dmitrović, Gudelj, Spajić, Milenković, Ristić, Maksimović, Lukić, Lazović, Radonjić, Tadić i Jović.

Sa klupe su ušli Vlahović, Mladenović, Milinković Savić, Grujić i Gaćinović, a ovaj put bi Tumbaković mogao dodatno da rotira.

Na golmanskoj poziciji uvek postoji opcija rotacije, s time da bi se sada među stative vratio Rajković. U odbrani bi mogli da se oprobaju Milenković, Pavlović i Spajić kao trio, dok bi po bokovima dejstvovali Mladenović i Radonjić, uz Grujića, Gudelja i Gaćinovića u sredini, u napadu bi se našli Luka Jović i Aleksandar Mitrović, potencijalni kapiten.

Spisak igrača koji konkurišu za meč:

Golmani: Marko Dmitrović i Predrag Rajković

Odbrana: Strahinja Pavlović, Filip Mladenović, Nikola Milenković, Uroš Spajić, Stefan Mitrović, Nikola Maraš

Sredina: Nemanja Maksimović, Nemanja Radonjić, Nemanja Gudelj, Mijat Gaćinović, Lazar Ranđelović, Saša Zdjelar, Mihailo Ristić, Marko Grujić

Napad: Aleksandar Mitrović, Luka Jović, Dušan Vlahović

Podsećamo, Srbija je pred ispadanjem u C rang Lige nacija, što može biti čak i dobra stvar za novi ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare