Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije će duelom sa Rusijom zakazanim za sredu od 20.45 završiti aktuelnu sezonu u Ligi nacija.

Utakmicom 6. kola lige B izabranici Ljubiše Tumbakovića će staviti tačku na razočaravajući ciklus tokom kojeg su u pet susreta ostvarili tri remija i dva poraza, pa, na korak od ispadanja u niži rang, susret dočekuju u bizarnoj situaciji da bi im se više isplatilo da zbeleže novi poraz.

PROČITAJTE JOŠ

Korak unazad znatno bi olakšao borbu „orlovima“ na putu do Evropskog prvenstva 2024. godine te Srbija gostovanje „baćuški“ dočekuje u neobičnoj situaciji da novo u nizu razočarenja konačno ne bi imalo posledice, štaviše predstavljala bi za nas bolji scenario.

Da bi Srbija opstala u ligi B neophodno je da pobedi u sredu uveče na stadionu „Rajko Mitić“, a da istovremeno Turska ne osvoji ni bod protiv Mađarske. U svakom drugom slučaju, „orlovi“ će se preseliti nazad u ligu C gde je čekaju Farska ostrva, Gibraltar, Kazahstan, Litvanija, Luksemburg, Azerbejdžan i ostale reprezentacije protiv kojih još imamo čemu da se nadamo.

Upravo u društvu pomenutih rivala Srbija je uspela da u prethodnom ciklusu stigne do baraža za Evropsko prvenstvo koji je završen bolnom eliminacijom od Škotske (6:5) posle jedanaesteraca, pa bi izostanak iznenađenja u grupi 3 doneo realnu šansu za popravni „orlovima“.

Nesvakidašnja situacija, ipak nije demoralisala reprezentativce Srbije, a Ljubiša Timbaković pred susret sa Rusima najavio je bespoštednu borbu.

“Svaki meč je motiv za svakog, pa i meč sa Rusima inspiriše, jer su posebna nacija fudbalska, sama po sebi motiviše igrače na maksimum. Pokušaćemo sve da napravimo rezultat, ne zavisi to samo od nas, nego i protivnika”, rekao je selektor Srbije.

Ipak, pored činjenice da će Srbija dati sve od sebe kako bi pomrsila račune Rusiji, niz je otežavajućih okolnosti za naš stručni štab, a poslednji je izostanak Aleksandra Kolarova i čitava afera vezana za kapitena Srbije.

Raniji povratak defanzivca Intera na Apeninsko poluostrvo ispratile su brojne oprečne informacije koje su zadale samo još jedan od mnogobrojnih uradaca odavno poljuljanoj reprezentaciji, a Tumbaković na raspolaganju neće imati ni Lukića zbog kartona i Tadića koji je povređen.

Nesvakidašnje, a opet tako u našem stilu, duel sa Rusima dočekujemo u nok-daunu, a eventualni nokaut samo bi nam učinio uslugu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar