Foto: EPA-EFE/Rui Vieira

Jirgen Klop, menadžer šampiona Engleske, ekipe Liverpula, ponovo je u centru pažnje ostrvskih medija.

Liverpul je u desetom kolu Premijer lige na gostovanju Brajtonu ostao bez pobede u samom finišu, tačnije u trećem minutu nadoknade, a nemački stručnjak očigledno nije krio frustracije po završetku meča.

PROČITAJTE JOŠ:

Tokom utakmice zadnju ložu je povredio iskusni veznjak Džejms Milner i tako doprineo novoj glavobolji Klopa, pošto ionako ima seriju povređenih igrača.

PROČITAJTE JOŠ: Liverpul prokockao pobedu uz penal i dva poništena gola

Virdžil van Dajk i Džo Gomez imaju povrede zbog kojih dugo neće igrati, a van stroja je i Trent-Aleksander Arnold.

Povređivali su se tokom sezone i Džordan Henderson, Fabinjo, Aleks Okslejd-Čemberlen, a Klop je mišljenja da su pravljenje rasporeda mečeva i zgusnut program, krivci za brojne povrede.

Posle meča sa Brajtonom u razgovoru sa reprorterom BT Sport, Desom Kelijem, Klop je bio vrlo sarkastičan kada ga je Keli pitao za povredu Milnera.

„Čestitam“, rekao je Klop.

„Lično meni čestitate?“, pitao ga je Keli.

„A ne, vama, ali vi radite za njih, za BT Sport. Vi ste odabrali da igramo u 12.30. Pitajte Krisa Vajldera kako da sredimo ovo. Ne znam koliko puta to moram da kažem ali vi ste odabrali termin 12.30. Uskoro u decembru ide još jedan takav termin, sreda – subota. Ovo su teška vremena i samo kažem kako jeste. Igrati u sredu u Ligi šampiona pa u subotu u 12.30 je vrlo opasno“, rekao je Klop.

Reporter je pokušao da mu objasni da je on nije krivac za tako nešto, ali Klop je ostao pri svom stavu da i BT Sport ima svoje prste u celoj priči.

Na sličnu stvar su se nedavno žalili i drugi menadžeri, pre svih Ole Gunar Solskjer iz Mančester junajteda. Sada i Klop opet priča o tome.

Kako god bilo, klubovima zaista nije lako da igraju u ovakvom ritmu i Premijer liga je ta koja bi morala da ima razumevanja i pravi bolji raspored zajedno sa TV kućama koje prenose mečeve.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar