Foto: EPA-EFE/Adam Davy

Fudbaleri Liverpula deklasirali su Kristal Palas rezultatom 7:0 u prvoj utakmici 14. kola Premijer lige.

PROČITAJTE JOŠ

Zvanični šampion je odigrao savršen meč, a za razliku od nekih prethodnih gostovanja pokazali su zašto će ih biti teško skinuti sa vrha i ove sezone.

Takumi Minamino je posle samo tri minuta igre postigao svoj prvi gol u Premijer ligi nakon kombinacije Aleksandera Arnolda i Manea, a desetak minuta kasnije Mane je konačno zatresao mrežu kada je udarcem sa desetak metara postigao svoj prvi ligaški gol posle devet utakmica.

Na scenu je stupio Roberto Firmino koji je u 44. minutu otvorio kontru za Robertsona, istračao u šesnaesterac Palasa i onda na sjajan pas Škotlanđanina povisio na 3:0.

Liverpul je nastavio da melje i u drugih 45 minuta. Posle samo pet minuta igre Aleksander Arnold je odložio loptu kapitenu Džordanu Hendersonu koji je udarcem iz prve sa 20-ak metara povisio na 4:0. Poslednih 20 minuta susreta pripalo je Mohamedu Salahu.

Egipćanin je ušao u igru u 57. minutu, da bi asistirao Firmnu za vođstvo od 5:0 u 68. minutu, a samo desetak minuta kasnije glavom je povisio na 6:0. Najbolji strelac lige sačuvao je najbolje za kraj kada je u 84. minutu postigao evrogol za konačnih 7:0.

Luka Milivojević odigrao je svih 90 minuta za Palas koji je prethodnih sezona bio vrlo nezgodan domaćin „crvenima“, ali se ekipa Roja Hodžsona nije proslavila ostavši bez pobede i na trećem uzastopnm meču na svom terenu.

Liverpul je stigao do 31. boda u šampionatu i trenutno ima šest bodova više od drugoplasiranog Totenhema, dok je Palas na 12. mestu i ima 20 bodova.

Premijer liga 14. kolo

Kristal Palas – Liverpul 0:7 (0:3)

(Minamino 3, Mane 16, Firmino 44, 68, Henderson 5, Salah 81, 84)

16.00 Sautempton – Mančester siti

18.30 Everton – Arsenal

21.00 Njukasl – Fulam

Nedelja

13.00 Brajton – Šefild junajted

15.15 Totenhem – Lester

17.30 Mančester junajted – Lids

20.15 VBA – Aston Vila

Ponedeljak

Barnli – Vulverhempton

Čelsi – Vest Hem

Foto: flashscore.com

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar