Foto: EPA/PETER POWELL

Jirgen Klop, trener Liverpula, zahvalio je hrvatskom fudbaleru Dejanu Lovrenu na svemu što je uradio za engleski klub.

Lovren je za više od 11 miliona evra prešao iz Liverpula u Zenit iz Sankt Peterburga, gde će zameniti dugogodišnjeg reprezentativca Srbije, Branislava Ivanovića.

PROČITAJTE JOŠ:

„Još jedna Liverpulova legenda je napustila klub. Lovren je bio veoma, veoma važan deo ovog tima od prvog dana kada sam došao“, rekao je Klop britanskim medijima.

Nemački stručnjak se prisetio momenata kada je kao trener vodio Borusiju Dortmund u meču sa Liverpulom u prijateljskoj utakmici.

„Sećam se da je postigao gol glavom, bio je to neverovatno snažan udarac. Tu sliku sam  imao u glavi kada sam došao ovde, kada sam razmišljao o tome kakve defanzivce želim u klubu. Igrao je super mečeve i postigao jedan od najvažnijih golova u našoj istoriji, baš u pobedi nad Borusijom Dortmund od 4:3, bio je to divan momenat. Kada je bio fizički zdrav, često je bio u timu. Veliki igrač i sjajna osoba“, prisetio se Klop.

Dejan Lovren je u julu 2014. godine došao u Liverpul, sa kojim je osvojio Ligu šampiona 2019. i potom Premijer ligu ove sezone.

Postigao je pet golova na 131 utakmici u dresu Liverpula.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar