Adrian
Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Pehar Lige šampiona dobiće novog vlasnika s obzirom na to da je Liverpul pred svojim navijačima, na veoma bolan način eliminisan u osmini finala. Bolji od ekipe Jirgena Klopa bio je Atletiko iz Madrida, a nemačkog stratega drugi put u tri sezone "eliminisao" je njegov golman.

U eri Jirgena Klopa ekipa Liverpula vratila je sjaj sanjan decenijama, ipak, učinak kluba pod komandnom palicom nemačkog stručnjaka mogao je da bude i bolji da da mu nisu kumovali upravo golmani engleskog kluba.

PROČITAJTE JOŠ

Usled povrede Brazilca Alisona, među stative branioca trofeja Lige šampiona protiv Atletika stao je njegov sunarodnik Adrian.

Rezervni čuvar mreže tako je dobio priliku da izađe iz senke kolege koji spada među najbolje golmane sveta, što je i učinio, ali na izuzetno negativan način. Naime, Alison je lošom reakcijom u 97. minutu kumovao prvom golu Ljorentea i pokrenuo lavinu usled koje je Liverpul doživeo jedan od najbolnijih poraza od dolaska Klopa na klupu.

Jednako loše Adrian je reagovao i prilikom drugog udarca Ljorentea koji je, ruku na srce, bio nešto neugodniji, pa je već tada bilo jasno da će Evropa dobiti novog vladara.

Kapitulacija koju je potpisao Adrian nova je u nizu onih koje će pristalice „redsa“ pamtiti, a prethodni bolan udarac na internacionalnoj pozornici Liverpulu je zadao drugi madridski velikan takođe uz značajno saučesništvo golmana engleskog kluba.

Godinu dana pre nego što je osvojio „ušati“ pehar, tim Jirgena Klopa stao je na samo korak od njega. Predvođeni nezaustavljivim Salahom i Maneom igrači Liverpula su susret u Kijevu sa Real Madridom dočekali sa snovima o povratku na kontinentalni tron posle 12 godina. Ipak, da još godinu dana želje ne postanu java pobrinuo se Loris Karijus.

Tadašnji golman Liverpula praktično je rukom dodao loptu Benzemi i poklonio mu gol za vođstvo „kraljeva“, a ni izjednačujući gol Manea nije bio dovoljan da neutrališe očajno veče nemačkog golmana. Ukoliko kod prvog gola Bejla spektakularnim makazicama nije bio glavni krivac, odgovornost za drugi pogodak je apsolutno na Karijusu s obzirom na to da je udarac sa više od 30 metara imao na rukama. Zato se može reći a je bio asistent za dva gola Reala u pobedi 3:1 nad Liverpulom.

Benfika poslednja upisala duplu pobedu

Liverpul je poslednji put poražen u oba meča nokaut faze davne 2006. godine u osmini finala Lige šampiona od Benfike. Portugalski tim slavio je na svom terenu 1:0, a na „Enfildu“ je overio plasman u narednu fazu trijumfom 2:0.

Osim što je podsetila navijače na još neprežaljen poraz u Ukrajini, nova skupa greška golmana Liverpula je prekinula sjajne rezultate kluba u prethodne dve sezone, ali i sezonu u kojoj se licitiralo o broju trofeja „redsa“ svela na to da bi pehar Premijer lige koji se na „Enfildu“ čeka 30 godina predstavljao spas takmičarske godine.

Kapitulacijom protiv čete Dijega Simeonea, još uvek aktuelni prvak Evrope prekinuo je brojne impresivne serije kao što je niz od 10 eliminisanih rivala u internacionalnim dvomečima i prva eliminacija u UEFA takmičenjima pre četvrtfinala još od 2006. godine.

Takođe, poraz u produžecima je prvi Liverpulu u internacionalnim utakmicama na „Enfildu“ otkad je Klop na čelu stručnog štaba (poslednji poraz u oktobru 2014. godine), pa kad se saberu posledice izgubljene utakmice protiv Atletika prva izjava nemačkog stratega posle utakmice dodatno dobija na značaju.

Klop je odavno otkrio kako se prave uspesi, ali kad gubi on je „veoma, veoma loš gubitnik“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram