Foto: EPA-EFE/Miguel A. Lopes

U taboru ekipe Bajerna slavili su do duboko u noć veliku pobedu u finalu Lige šampiona protiv pari Sen Žermena (1:0).

Bajern je u Lisabonu, šesti put u klupskoj istoriji postao prvak Evrope, pošto je u finalu Lige šampiona pobedio Pari Sen Žermen sa 1:0. Kimih je asistirao kod gola Kingsliju Komanu.

PROČITAJTE JOŠ:

Džošua Kimih, fudbaler Bajerna iz Minhena, rekao je da je osvajanje Lige šampiona najveći dan u njegovoj karijeri i da je ekipa imala osećaj da je nepobediva.

„Ovo je najveći dan u mojoj karijeri. Ovo je neverovatno, ovakav osećaj, biti na terenu sa ovakvom grupom. To je kao kada ste sa braćom, čak iako neko pogreši, dodje drugi i popravi to. (Trener) Hansi Flik nam je od početka ulio mnogo samopouzdanja, imali smo neki osećaj da smo nepobedivi. Zaslužili smo da osvojimo ovo takmičenje“, rekao je Kimih.

PROČITAJTE O FINALU:
Bajern osvojio Ligu šampiona šesti put!

Finale, povreda i ono kad PSŽ sakrije loptu Bajernu

Francuz “ubio” svoje – 500. gol Bajerna u Ligi šampiona

Bajern do krova Evrope – sa svih 11 pobeda u sezoni!

Fudbaler nemačke ekipe Tomas Miler rekao je da je ekipa imala malo sreće, ali i da je imala na golu izvanrednog Manuela Nojera.

„Ovo nije bila naša najbolja utakmica. I drago mi je što sam pokazao da još nisam za centar za reciklažu“, rekao je Miler, koji će u septembru napuniti 31 godinu.

Napadač Bajerna Alfonso Dejvis rekao je da se oseća kao da je na krovu sveta.

„O ovakvim stvarima sanjate kao dečak. Iskreno, ne mogu još da verujem, osvajanje Lige šampiona je najviši nivo. Srećan sam što sam deo ove ekipe“, naveo je Dejvis.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar