Kilijan Mbape
Foto: EPA-EFE/Juanjo Martin

Nikad kraja ovoj priči

Predsednik fudbalskog kluba Real Madrid Florentino Perez pričao je o Kilijanu Mbapeu, koji se mesecima povezivao sa „kraljevićima“, ali je ipak ostao u Pari Sen Žermenu.

PROČITAJTE JOŠ:

Mbape je produžio ugovor sa Parižanima, iako je prema pisanju mnogih medija i fudbalskih insajdera bio veoma blizu prelasku u Real ovog leta.

PSŽ je brzonogom napadaču ponudio da bude vlasnik sportskog projekta kluba, što znači da odlučuje o mnogim stvarima, u šta spadaju u odluka o tome ko će mu b iti saigrači, a ko treneri.

Perez tvrdi da je Mbape trpeo i političke i ekonomske pritiske u Parizu, pošto ga je lično zvao i predsednik Francuske Emanuel Makron.

„Mbape me nije izdao. Rekao nam je da mu je san da igra za Real Madrid, mnogo puta. Ali se onda sve promenilo za 15 dana zbog političkog i ekonomskog pritiska. Njegov san je morao da se promeni“, rekao je Perez za televiziju „El Čiringito“ i dodao:

„Makron je zvao Mbapea, to nema smisla. PSŽ mu je ponudio da bude vođa projekta, to je sve promenilo. Nisam video istog Kilijana kojeg smo želeli. Ovde niko nije veći od Real Madrida. To se neće promeniti“.

Postojale su i priče da je Kilijanova majka takođe bila za to da se on preseli u Real.

Florentino Perez, EPA-EFE/YOAN VALAT

„Mislim da je mama Kilijana Mbapea želela da se pridruži Real Madridu, znala je da je to oduvek bio njegov san. Siguran sam da je želela da nam se Mbape pridruži, ali stvari se menjaju i moramo to da poštujemo. I dalje poštujem Kilijana, apsolutno“.

PROČITAJTE JOŠ:

Objasnio je da nije bio potpisan nikakav predugovor sa Francuzom, ali da mu vrata u madridskom timu nisu zatvorena.

„Nismo potpisali nikakav predugovor ili sporazum sa Mbapeom, jer to nije regularno. Nije nam dozvoljeno da to uradimo. Real će uvek biti otvoren za kupovinu igrača, koji razumeju da niko nije veći od kluba“, zaključio je Perez.

Mbape je prošle sezone u dresu PSŽ-a upisao 46 nastupa uz 39 golova i 21 asistenciju, te bio ubedljivo najbolji igrač.

BONUS VIDEO Het-trik Kristijana Ronalda za Mančester junajted protiv Totenhema

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar