Foto: AP Photo/Matt Dunham
Foto: AP Photo/Matt Dunham

Fudbaler Totenhema Hari Kejn ušao je u istoriju kao tek treći fudbaler koji je postigao het-trik u tri različita evropska takmičenja.

Kejn je u meču protiv slovenačke Mure u okviru Lige konferencija u igru ušao pola sata pre kraja, ali mu je i toliko vremena bilo dovoljno da postigne tri gola, u pobedi 5:1.

PROČITAJTE JOŠ:

On je prethodno het-trik postizao u Ligi šampiona i Ligi Evrope.

Pre Kejna, het-trik u tri razlicita evropska takmičenja postizali su legendarni nemački napadači Gerd Miler (Bajern) i Jup Hejnkes (Borusija Menhengladbah).

Totenhem od početka sezone igra promenljivo, a Kejn nije na nivou koji se od njega očekuje. Nakon tri uvodne pobede u Premijer ligi, „pevci“ su zabeležili tri poraza, od kojih je poslednji bio od Arsenala 3:1.

Jedan od najboljih napadača sveta je u tekućoj sezoni Premijer lige na pet nastupa uputio samo devet šuteva ka golovima protivnika, od kojih je samo četiri išlo u okvir.

U javnosti su se pojavile i informacije da je Kejn nezadovoljan u Totenhemu, nakon što mu je na leto propao transfer u Mančester siti.

Londonski tim je već dugi niz godina bez velikog trofeja, a u klubu se nadaju da je ovogodišnja Liga konferencija upravo takmičenje u kojem bi taj neslavan niz mogao da se završi. Sve nade se polažu u tandem Kejn – Son, koji je prošle sezone odlično funkcionisao, ali je u novu ušao nešto „tiše“.

BONUS VIDEO – Ivan Gudelj o Maradoni kog je čuvao Bojan Krkić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar