Foto: EPA-EFE/Yuri Kochetkov

Atletiko Madrid nije uspeo da dođe do pobede u okršaju sa Lokomotivom iz Moskve (0:0), ali glavna tema posle utakmice nije bio rezultat, već smrt Dijega Maradone.

Poznato je da je trener Atletika, Dijego Čolo Simeone, bio veliki prijatelj Maradone.

PROČITAJTE JOŠ:

Po završetku meča, Čolo se borio da ne zaplače, teško je nalazio reči kojima bi opisao slavnog fudbalera.

„Ovo je užasno težak dan za sve nas koji smo ga poznavali, koji smo se družili s njim. Napustila nas je legenda. Mi smo imali osam-devet godina kada smo od Dijega učili kako se igra fudbal. Bol je u ovom momentu ogromna. Maradona je fudbal, on je Argentinac, imao je taj karakter pobunjenika, zbog kojeg su se ljudi svuda identifikovali s njim“, izjavio je Simeone.

Poznato je da je Dijego pomogao Simeoneu po dolasku u Sevilju. Ostalo je legenda, strateg Atletika je sada jedna od glavnih figura u La Ligi.

„U mojoj duši je ostala velika praznina i sa tim moram da živim. Dijego me je prihvatio od prvog dana i vodio računa o meni kada sam došao u Sevilju. On me je naučio šta znači igrati za reprezentaciju. Svi sada govore, ‘Dijego je otišao’. Ne, on ne može nikada da ode. Uvek će biti tu oko fudbalskog terena, jer je uvek bio, jeste i zauvek će biti najbolji fudbaler svih vremena“, skupio je snage Simeone da kaže šta mu je na duši“, zaključio je trener madridskog kluba.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)