Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Sve je nagoveštavalo od prvog minuta da će meč Crvene zvezde biti i Mitjilanda u Beogradu biti rešen nekim prekidom.

PROČITAJTE JOŠ...

Drugačije nije ni moglo. Znate ono kada je trava nakvašena, pa lopta samo sklizne? E to se nije dešavalo na Marakani u četvrtak uveče, jer je teren bio natopljen teškom kišom koja je nemilice lila od popodneva pa sve do sredine drugog poluvremena.

Lopta nije mogla nikuda, a posle dodavanja je u više navrata zapljuskivala sve okolo i stala bi gotovo u mestu.

U takvim okolnostima niko nije mogao da kontroliše centaršuteve, udarce, pa ni dodavanja i mogao je samo da se pomoli Bogu za neki dobar centaršut i gol glavom.

Nažalost po Zvezdu, taj gol je u svoju mrežu sproveo Gelor Kanga, a crveno-beli sa desetoricom na terenu nisu mogli bolje od 0:1.

Aleksandar Katai i Mirko Ivanić se nisu videli, nije bilo šanse da razviju svoju igru, Kanga je dobro čuvao loptu i onda, nekako u svom maniru – jednim potezom sve bacio u vodu.

Seku Sanogo je odigrao veoma dobro, Aleksandar Dragović standardno pouzdan i smiren, El Fardu Ben i Milan Pavkov su uglavnom bili odsečeni, a Miloš Degenek je proživeo horor veče jer je otišao na tuširanje zbog crvenog kartona, a da nije stigao ni da se zagreje. Marko Gobeljić je stigao, ali je svejedno i on koji minut ranije morao van.

Svemu tome treba dodati i veoma čudan kriterijum sudije Tamaša Bognara i Zvezda je doživela prvi poraz u Evropi još od Hofenhajma.

Milan Borjan – Fantastično odbranio u 40. minutu kada je odbranio veoma opasan šut Sista sa petnaestak metara. Pre toga je jednom izboksovao loptu, a bio je i na šutu Isaksena na početku meča. Nije mogao da spreči gol u 56. minutu. Do kraja uglavnom nije imao posla, mada je u poslednjih petnaestak minuta jedna lopta prozujala kroz peterac do Sista, a Zvezda je prošla bez drugog primljenog gola – 6.

Marko Gobeljić – Osim jednog vazdušnog duela i jednog uklizavanja, nije mnogo uradio u prvih četrdesetak minuta. Veoma dobro je zaustavio nezgodnog Sista u duelu jedan na jedan u 46. minutu. Dobio je žuti karton u kontri rivala u 52. minutu pred svojim kaznenim prostorom, ali nije imao mnogo izbora, ali je iz tog faula Mitjiland došao do gola. Kasnije je solidno ušao u šut Svjačenku posle nešto više od sata igre, a onda je i on dobio crveni karton u nadoknadi – 5.

Miloš Degenek – Dobio je crveni karton u 12. minutu i besan izašao sa stadiona. Za jedva desetak minuta na terenu pokazao je smirenost u prenošenju lopte, ali je ipak prerano precrtan – 5.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Aleksandar Dragović – Sjajno uklizao u 17. minutu kod kombinacije rivala i šuta Sista. Pomerio se posle isključenja Degeneka više ka desnoj strani kada bi se išlo u napad, a napred je išao i da bi presecao akcije u začetku. U defanzivi je uglavnom dobro zatvarao prostor u sredini, mada je Mitjiland imao nekoliko šuteva i zrelije šanse u prvih 45 minuta. Jedna izvanredna presečena lopta u šesnaestercu, onda i blokada već u uvodnim minutima nastavka, potvrdile su fokus Dragovića koji je zadržao do kraja. Tada je imao i šansu za pogodak, a lopta je završila pored stative – 7.

Milan Rodić – Veoma dobro je iščačkao loptu igraču Mitjilanda u 15. minutu kada je otklonio opasnost u središtu svog šesnaesterca. Karakteristično, trčao je napred-nazad, mada njegov centaršut nije mogao da dođe do izražaja. U 31. minutu je faulom prekinuo opasan prodor rivala po desnom krilu. Dobro je zaustavio akciju Šarla i Sista u 60. minutu i pritom se povredio, srećom bez većih posledica. Još jednom se našao na zemlji pre kraja meča, pa ga je zamenio Strahinja Eraković u 83. minutu – 6.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Gelor Kanga – Oprobao šut u osmom minutu sa distance, neprecizno, pored gola. Uglavnom je bio zadužen za čuvanje lopte na sredini terena i to je radio veoma dobro. U nekoliko navrata mu nije dosuđen faul posle kontakata, odigrao veoma korektno. Probao lobom da nađe Bena na početku drugog dela i nije prošao. Šutirao posle kombinacije sa Ivanićem sa dvadesetak metara, ali nikako večeras nije mogao da kontroliše šut. Sve je to bačeno u vodu u 56. minutu kada je skrenuo loptu u svoju mrežu. Šutirao jako u 70. minutu sa distance, bez uspeha. Završio je meč u 74. minutu kada ga je zamenio Rišairo Živković. Da nije bilo autogola, ostao bi jedan od boljih na terenu. Šteta – 5.

Seku Sanogo – Posle isključenja Degeneka morao je da se povuče pozadi u zadnju liniju i do sredine prvog poluvremena je intervenisao kada se opasno zaleteo Isaksen. Čvrst u duelima, agresivan, nije forsirao do granice kartona i bio je jedan od boljih u polju. Odlično intervenisao i u 72. minutu pred svojim golom. Faulirao Kajustu u ranoj fazi napada, pametno da bi sprečio bržu tranziciju u 79. minutu – 6,5.

Aleksandar Katai – Rano je izašao sam ispred golmana Lesla i ovaj mu je odbranio. Bio je ofsajd, ali je mogao time sebi da „napumpa“ samopouzdanje od četvrtog minuta. Dobio žuti karton isuviše brzo.Posle toga se nije video do 28. minuta kada je pao u šesnaestercu Mitjilanda i kad je sudija pokazao da se igra nastavi i kada je pomoćnik pokazao da je ofsajd. Nije mu sviran čist faul u 50. minutu kada je Mitjiland krenuo u kontru i opasno zapretio. Nije mnogo pokazao za 63. minuta kada ga je zamenio Radovan Pankov – 5.5.

El Fardu Ben – Već u trećem minutu bio u prilici da zapreti, ali je promašio loptu što nije bilo teško po natopljenom terenu. Loše ispratio saigrača u kontri posle odbrane Borjana u finišu poluvremena, iako mu se „crtao“ pas u prostor. Dobio žuti karton u 45. minutu da spreči kontru protivnika. Do kraja uglavnom levitirao na protivničkoj polovini bez konkretnijeg učinka – 5,5.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Mirko Ivanić – Bio angažovaniji u odbrani jednim dobrim blokom nego u ofanzivi. Nije imao igru sa Kataijem na levoj strani zbog natopljenosti terena, a morao je da se vraća i zbog crvenog kartona za Degeneka. Napucao je Andersona u 53. minutu udarcem s distance i šteta je jer se činilo da je ta lopta imala pravac. Propustio pretposlednju šansu na meču u nadoknadi vremena kada je šutirao preko gola – 6.

Milan Pavkov – Uglavnom se rvao sa Dirom i Paulinjom u prvih pola sata na levoj strani i dobio je jedan, dva vazdušna duela, ali kako protok lopte nije bio dobar, nije imao previše posla. Dobio je žuti karton zbog prigovora u 38. minutu iako je mađarski sudija i pre toga jasno stavio do znanja da je „lak na kartonima“ za domaće fudbalere. Falilo mu je sreće u 67. minutu kada se lopta od njega odbila ka mreži Mitjilanda i nije išla dovoljno brzo da bi ušla – 6.

Radovan Pankov – Ušao u 63. minutu umesto Kataija. Videlo se da ima svežine jer je istrčavao napred od početka i odmenio je malo Dragovića u tom segmentu. Veoma dobro je našao prostor za šut posle kornera u 77. minutu i promašio je metu – 6.

Rišairo Živković – Ušao u igru umesto Kange da bi odigrao poslednjih dvadesetak minuta, ali se nije posebno istakao.

Strahinja Eraković – Veoma dobro reagovao u situaciji „jedan na jedan“ kada je Viktor Lind hitao ka golu Borjana i omeo je igrača Mitjilanda da ima čist zicer. Osim toga, nije imao vremena da pokaže nešto više – 5,5.

Loi Dioni – Ušao umesto Bena u 83. minutu i nije imao vremena da promeni bilo šta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar