Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Kada je Aleksandar Katai na terenu u igri Crvene zvezde sve se vrti oko njega. Očekuje se "magija", lopta kroz noge rivalu, pa još jedan dribling, onako u njegovom stilu "peške", lucidno dodavanje, gol...

Ali, bez obzira na to što je Katai majstor fudbala, daleko od toga da je sve bilo idilično u njegovoj karijeri. Bilo je uspona i padova, kao kod većine sportista.

Momak iz Srbobrana se ovog leta vratio na „Marakanu“, posle svega što mu se izdešavalo u Americi, gde je dobio otkaz u Los Anđeles Galaksiju. Ipak, Katai je poručio da se nije pokajao što se vratio u Srbiju, uprkos brojnim drugim ponudama.

PROČITAJTE JOŠ

„Nema kajanja. Pre bilo kakve odluke prespavaš. Iz Zvezde su me odmah zvali da se vratim. Razmislio sam i brzo smo se dogovorili. Lakše mi je bilo da prelomim jer sam već bio na Marakani, ostavio sam neki trag. A i klub se podigao na visok nivo“, rekla je desetka Zvezde u intervjuu za Sportski Žurnal.

Priznao je Katai da je Zvezda još ranije htela da ga vrati, ali…

„Istina je, ali nije moglo da se namesti u tom smeru. Čikago je platio obeštećenje za mene, ne znam da li je Zvezda bila u mogućnosti to da isprati“, priča Aleksandar.

Ipak, priča o tome kako je na stadionu „Rajko Mitić“ vaskrsla njegova karijera ne odnosi se na drugi mandat, već na onaj prvi, kada je 2014. godine stigao iz Olimpijakosa.

„Bila je velika borba u svakom smislu. I moja da preporodim karijeru i kluba da ostvari rezultat. Nije počelo dobro, mučili smo se. Na kraju sam ostao i narednu sezone i bio je to potez karijere. Ne verujem da bi mi se na nekom drugom mestu namestilo tako da krenem napred“, poručio je Aleksandar Katai.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar