Foto: EPA-EFE/BALLESTEROS

"Don Karlo" ima istinskog naslednika.

Karlo Ančeloti postao je sinonim za titule i osvajanje najvećih trofeja, a njegovim stopama polako korača i sin Davide.

PROČITAJTE JOŠ

Osim što je potomak velikog „Don Karla“ kako vole da zovu starijeg Ančelotija, Davide je i njegov pomoćnik, a zbog činjenice da sjajno radi svoj posao nikada nije bilo optužbe za nepotizam i protekciju zbog savnog oca.

Umesto da iskorišćava porodično ime, pomaže svom šezdesetdvogodišnjem ocu da ostane relevantan i uspešan u modernoj igri, uvodeći elemente sportske nauke i analize podataka koji su potrebni na elitnom nivou.

„Želim da budem menadžer jednog dana i on je najbolji primer koji mogu da imam. Zaista sam srećan što sam njegov sin, to je najbolja stvar na svetu ako želiš da budeš menadžer“, istakao je jednom prilikom Davide.

Mlađi Ančeloti je na kratko osetio kako to izgleda u aprilu kada je njegov otac bio pozitivan na koronavirus ostavivši ga da vodi utakmicu La Lige na gostovanju Selti Vigo. Real je pobedio sa 2:1 uz dva gola Karima Benzeme.

Foto: EPA-EFE/Lavandeira

Fudbal je bio u Davidovim genima od samog početka. Rođen je u julu 1989. godine, samo nekoliko meseci nakon što je njegov tata kao igrač osvojio Kup kupova kao deo velikog tima Milana sa Rudom Gulitom, Markom van Bastenom i Frankom Barezijem.

Davide nije uspeo kao fudbaler, ali je studirao sportske nauke i prvo je radio sa svojim ocem kao kondicioni trener u PSŽ-u. Od tada su poslovno nerazdvojni, a unapređen je u pomoćnika menadžera Napolija, Evertona, a sada i Real Madrida.

On je moderan trener, veoma upućen u informacije i tehnologiju, ali takođe ima Karlovu ljudsku stranu u odnosu sa igračima. U Realu kao mladom kondicionom treneru, primećeno je kako se dobro slaže sa velikim zvezdama poput Serhija Ramosa i Kristijana Ronalda. Imao je njihovo poštovanje.

Tečno govorenje pet jezika – italijanskog, engleskog, nemačkog, francuskog i španskog – takođe je pokazatelj njegove prirodne inteligencije i komunikacijskih veština, a takođe poseduje uravnoteženo držanje svog oca.

„Moj otac je miran, ali iznutra gori. Ja sam sličan“.

U Evertonu je postao punoletan, a po prvi put Ančelotijevi su imali tim koji nije preopterećen superzvezdama niti se očekivao da će se boriti za velike trofeje. Poteškoće koje je nametnuo koronavirus takođe su proširile njegovo iskustvo.

Foto: EPA-EFE/CIRO FUSCO

Bio je srećan što je osporavao odluke svog oca, ali ih je uvek na kraju prihvatao.

„Postoje utakmice u kojima se ne slažem, ali on ima talenat da bude taktički jednostavan, ali veoma efikasan, a njegov stil je da ljudima daje odgovornost“.

Na Bernabeuu, Davidova uloga je postala još uticajnija, do tačke u kojoj njegov menadžerski posao možda nije previše daleko.

Davide je taj koji često drži kratak govor Madriđanima pre utakmica. Svetske zvezde kao što je Benzema su srećne ako ih odvoji sa strane da bi napravili taktičke pripreme. Nema osećaja da je tu samo zbog prezimena.

On je glavni glas na treninzima, omogućavajući Karlu da bude manje praktičan i da može da nadgleda sve pre nego što obavi velike pozive kada je to potrebno ili stavi ruku oko određenih igrača u pravo vreme.

Diplomac sportske nauke svoju karijeru gradi strpljivo i pravilno. Preuzeo je jednu utakmicu u Napoliju kada je Karlo bio suspendovan, drugu ove sezone u Madridu.

Uskoro će preći i na sledeći nivo.

Nivea Men

BONUS VIDEO Obišli smo stadion pred finale Lige šampiona u Parizu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare