Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ubedljivom pobedom nad Slovanom iz Libereca (5:1), Crvena zvezda je u samo 90 minuta postigla više golova nego tokom cele grupne faze pojedinih sezona.

Šampion Srbije u okviru 2. kola grupne faze Lige Evrope demolirao je češkog predstavnika koji je Beograd napustio sa pet lopti u mreži.

Rafal izabranika Dejana Stankovića odjeknuo je Starim kontinentom i znatno popravio prosek efikasnosti crveno-belih na internacionalnoj pozornici.

PROČITAJTE JOŠ

U kojoj meri je „petarda“ na stadionu „Rajko Mitić“ značajna, najbolje oslikava podatak da je šampion Srbije prethodne sezone u šest susreta grupne faze Lige šampiona ukupno dao tri gola.

Znatno efikasniji igrači kluba iz Ljutice Bogdana bili su pre dve sezone kad su u grupi sa Liverpulom, Pari Sen Žermenom i Napolijem uspevali da svakom rivalu daju bar po gol, ali su takmičenje završili sa sumom od pet pogodaka, koliko su uspeli ove godine da daju samo u jednom meču.

Susret sa Liberecom efikasniji je i od cele grupne faze Lige Evrope u sezoni 2017/18 kad je Zvezda postigla tri gola, ali i od učinka tokom jeseni 2007. godine u grupi Kupa UEFA kad je srpski predstavnik u društvu Bajerna, Boltona, Arisa i Brage uspeo da postigne samo dva gola, oba u meču sa Bavarcima.

Naravno, nesporno je da dva gola u susretu sa Liverpulom ili tri u duelu protiv Olimpijakosa imaju višestruko veči značaj i težinu od onih protiv Slovana, ali je isto tako činjenica da je Zvezda za 90 minuta utakmice uspela da dostigne najbolji učinak po broju golova u grupnoj fazi UEFA takmičenja još od 2005/06 kad je postigla 7 golova u grupi sa Bazelom, Tromsom, Romom i Strazburom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar