Dušan Vlahović Foto:REUTERS/Alberto Lingria

Spektakularan meč odigran je u Sjedinjenim Američkim Državama gde se ova turneja pokazuje kao pun pogodak iz dana u dan.

Na jednom od najmodernijih stadiona sveta u Las Vegasu Juventus i Barselona odigrali su 2:2, a Katalonci su dva puta vodili.

PROČITAJTE JOŠ

Oba puta je sjajno pogodio Usman Dembele za Barsu (34. i 40. minut), dok je Mojze Kin odgovorio u 39. i 51. minutu.

Zanimljivo, Dušan Vlahović je bio „zaboravljen“ na klupi. Najskuplji fudbaler Serije A (12,9 miliona godišnje) ostao je bez minuta, a odmah je krenulo nagađanje zbog čega je doneta ova neočekivana odluka. Masimilijano Alegri je odlučio da da prednost drugim napadačima, ali verovatno samo da bi utvrdio na kog može da računa kada Vlahoviću bude bio potreban odmor.

Teško da će iko uspeti da ga izbaci iz startne postave, ali se sada nameću kandidati kao partneri u napadu. Ipak, odluka jeste neočekivana jer je Vlahović navikao da igra, ali je možda ovo bila samo preventivna mera zbog nekog udarca na treningu.

Alegri je izvršio devet izmena, ali je Ćavi Ernandez nadmašio i ovu brojku. Trener Barselone je uveo sa klupe 13 igrača, pa je tako više od dve postave fudbalera upisalo minute u dresu Katalonaca.

Alegri je izabrao ovih 11 momaka da počnu od starta. Ščešnji, Sandro, Bremer, Bonuči, Danilo, Kvadrado, Lokateli, Rovela, Zakarija, Di Marija, Kin. Nešto kasnije su priliku dobili Barbier, Kompanjon, Kudrig, Fađoli, Gati, Pelegrini, Perin, Rugani i Sule, samo su na klupi ostali golmani Garofani i Pinsoljo, odnosno Ake, Da Graka, Mekeni i Vlahović.

Tim iz Torina će igrati još 31. jula protiv Reala, a onda sledi povratak u Evropu i početak borbe za „Skudeto“. Juventus će pokušati da vrati titulu u Torino, a prva prepreka na tom putu će mu biti Sasuolo 15. avgusta.

BONUS VIDEO Gol Dušana Vlahovića protiv Katara

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar