Foto: youtube.com

Odlučio je gde će nastaviti karijeru i to je frapiralo mnoge ljubitelje fudbala.

Već tri sezone Luisu Suarezu govore da je njegovo vreme prošlo, da više nije ono što je nekada bio, a on ne prestaje da donosi titule i da igra na vrhunskom nivou.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, sa 36 godina je doneo odluku koja bi za većinu drugih možda i bila očekivana, ali ne i za fudbalera koji obožava da se takmiči.

Odlučio je da se vrati u rodni Urugvaj nakon što mu je istekao ugovor sa Atletiko Madridom.

„Bilo mi je nemoguće da kažem ne. Spreman sam da se vratim. Nadam se da će se poslednji detalji uskoro završiti kako bismo i zvanično završili posao“, rekao je Suarez koji je i pojasnio da je odbio nekoliko evropskih ponuda.

U prvoj sezoni u dresu Atletika postigao je 21 gol u 32 susreta. U sledećoj je stigao do 11 na 35 mečeva, ali je odlučio da se vrati u klub u kom je debitovao pre 17 godina.

Odmah je pomogao Nasionalu da osvoji titulu, a kasnije je preko Groningena i Ajaksa stigao do Liverpula, odakle ga je put vodio do Barselone i Atletika. U karijeri ima 19 trofeja i 500 golova.

Jedini je uspeo da razbije duopol Lionela Mesija i Kristijana Ronalda u borbi za „Zlatnu kopačku Evrope“ u periodu dok su oni bili na vrhuncu. Uradio je to u dva navrata.

BONUS VIDEO Kacuhito Kinoši: Hoću da naučim himnu „Bože pravde“ jer predstavljam Srbiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar