Foto: EPA-EFE/Clive Brunskill

Ole Gunar Solskjer, menadžer Mančester junajteda, zatražio je od uprave kluba da po svaku cenu dovedu krilnog napadača Borusije iz Dortmunda, Džejdona Sanča.

Englez je primarna meta „crvenih đavola“ u ovom prelaznom roku i veruje se da su na „Old Trafordu“ odustali od dovođenja Džeka Griliša iz Aston Vile zbog toga što je Aston Vila podigla cenu igrača na 88 miliona evra.

PROČITAJTE JOŠ:

Solskjer je otuda rekao da klub učini sve ne bi li Sančo zaigrao u dresu Junajteda, a klub je demantovao da je poslao ponudu u visini od 98 miliona evra, koja je navodno odbijena.

Takođe, želja Junajteda je i da dovedu jednog beka, a spekuliše se da će Norvežanin u prelaznom roku moći da računa na budžet od 155 miliona evra.

Uz sve to, jasno je da će u slučaju prodaje nekih igrača, moći da računa i na taj novac, ali činjenica je da bi najveći deo budžeta bio potrošen na dovođenje Sanča.

Junajted je sezonu u Premijer ligi završio na trećem mestu i Solskjer sada veruje da tim sa određenim pojačanjima, naredne sezone može da se uključi ozbiljnije u trku za trofeje.

„U klubu znaju šta osećam, neophodna su nam pojačanja i pokušaćemo da ih obezbedimo i videćemo dokle će nas to dovesti. Takmičenje u Ligi šampiona znači da nas čekaju ozbiljniji protivnici u sledećoj sezoni, to su veće utakmice i moramo da odgovorimo na taj izazov, jer u Ligi šampiona morate da igrate sa najboljim timom“, izjavio je Solskjer.

Njegov tim očekuje u avgustu i finiš takmičenja u Ligi Evrope.

U prvom meču osmine finala u Austriji pobedili su još u februaru LASK sa 5:0, ostao im je revanš na „Old Trafordu“, koji bi trebalo da bude formalnost, a onda i završnica takmičenja u Nemačkoj.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram