Foto: Reuters / Sergio Perez / Guliver

Bivši reprezentativac Jugoslavije Jovan Stanković je otkrio da je Perica Ognjenović trebalo da postane njegov saigrač u Maljorci.

Nekadašnji levonogi vezista je u razgovoru sa novinarom Nebojšom Petrovićem otkrio šta se dešavalo 2000. godine u španskoj ekipi da je sve moglo da izgleda mnogo drugačije.

PROČITAJTE JOŠ

„Trebalo je Perica da dođe, ja sam bio za to, ali on nije hteo. I dan danas kažem da mu je to najveća greška“, naveo je Stanković.

Te godine je u ostrvsku ekipu stigao Samuel Eto, u tom trenutku Ognjenovićev saigrač u Real Madridu.

„Eto je napravio odskočnu dasku za sebe u Maljorci, trebalo je Perica da dođe umesto njega, ali nije hteo. Ekipa je tražila igrača, nuđeni su iz Reala Eto i Ognjenović, ja sam bio za Pericu pošto smo imali dobar odnos još iz Zvezde, ali je on to odbio“.

Stanković je bio deo reprezentacije Jugoslavije koja je učestvovala na Evropskom prvenstvu 2000. godine, što je poslednje pojavljivanje naše nacionalne selekcije na takvom takmičenju.

On je preneo i da je tokom turnira došao u sukob sa svojim prezimenjakom – Dejanom.

„Posle utakmice sa Norveškom jedan deo igrača je imao masažu, jedan oporavak, a posle smo igrali na dva gola. I Dejan me udari jednom, drugi put, treći put… I pobijemo se. Svi igrači koji su bili tu su skočili, ali je brzo to prošlo i nikada nije izašlo u medijima“, istakao je Stanković.

Kako je naveo, taj detalj nije pokvario njihov odnos.

„Dejan je pokazao da je vrhunski fudbaler, jak lider, karakter. To je sve uticalo da postane legenda, ako bude uporan mislim da će i kao trener napraviti veliku karijeru“, zaključio je Stanković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar