Foto: EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Buruk Jilmaz odigrao je fenomenalnu utakmicu na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru i sa tri gola vodio Tursku do pobede protiv Holandije u 1. kolu grupe G rezultatom 4:2.

PROČITAJTE JOŠ

Turska je već u 46. minutu imala velikih 3:0 i delovalo je da će gosti pretrpeti debakl, ali je usledilo buđenje i najava preokreta koji su domaći nekako uspeli da spreče.

Turci su poveli u 15. minutu došli do prednosti kada je Jilmaz iskoristio lošu intervenciju Krula koji je u poslednjem trenutku ušao u startnih 11 zbog povrede Silesena. Golu je prethodila i sumnjiva situacija u kaznenom prostoru domaćina kada su Holanđani tražili penal zbog igranja rukom.

Drugi gol je pao već u 34. minutu kad Jilmaz sigurno realizuje penal, da bi već na startu drugog poluvremena Čalhanoglu doneo vleikih 3:0.

Kada je delovalo da je sve rešeno, gosti se vraćaju u igru za samo dva minuta. U 75. minutu prvo Klasen, a samo minut kasnije i De Jong smanjuju na 3:2, ali do velikog preokreta nije došlo.

Jilmaz u 81. minutu kompletira het-trik golom iz slobodnog udarca i zadaje konačan udarac Holanđanima koji su u nadoknadi mogli sa bele tačke da smanje rezultat, ali Depaj nije uspeo da ga realizuje.

 

Parovi rezultati 1. kola grupe G, kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u fudbalu

Turska – Holandija 4:2 (2:0)

(Jilmaz 15. 34, 81, Čalhanoglu 46 – Klasen 75, De jong 76)

20.45 Letonija – Crna Gora

20.45 Gibraltar – Norveška

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar