Foto: EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Ministar sporta Italije Vinćenco Spadafora dao je zeleno svetlo za nastavak takmičenja u Seriji A i nastavak sezone uslediće i definitivno 20. juna, dok će mečevi polufinala Kupa Italije krenuti 13. juna.

Bilo je govora da bi takmičenje u Seriji A moglo da krene nedelju dana ranije, ali je ipak odlučeno da se krene nešto kasnije, a da se 13. juna igraju revanš mečevi polufinala Kupa Italije.

PROČITAJTE JOŠ:

U pitanju su susreti Napoli – Inter (prvi meč 1:0) i Juventus – Milan (1:1).

Odluka je doneta na video konferenciji, na kojoj je bio i ministar Spadafora, a prisustvovali su predstavnici klubova Serije A, Asocijacije igrača Italije, Fudbalskog saveza Italije i italijanskog sportskog medicinskog odseka.

Takmičenje u Seriji A je prekinuto 9. marta zbog pandemije koronavirusa, a prve na redu da se odigraju su odložene utakmice Atalanta – Sasuolo, Inter – Sampdorija, Torino -Parma i Verona – Kaljari. Ostali klubovi će moći da nastave sa mečevima 27. kola.

Da bi sve to krenulo, Spadafora mora da zatraži od premijera Đuzepea Kontea da potpiše specijalan dekret o izuzeću od prethodne odluke da se zabrane svi sportski događaja do 14. juna.

Takođe, biće primenjene sve mere zaštite svoh aktera od koronavirusa, a svako ko bude pozitivan na testu moraće da provede u karantinu 14 dana.

Klubovi su raspravljali o dužini perioda karantina, smatrali su da je sedam dana dovoljno, pa je moguće da će im vlasti izaaći u susret ukoliko se i dalje bude nastavio trend pada obolelih od koronavirusa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar