Arda Turan
Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

"Kratka istorija nasilja", ovako bi mogla da se nazove knjiga o svim nepočinstvima turskih fudbalera u poslednjih 10 godina. Gotovo u svakoj priči je uključeno i vatreno oružje.

Sezer Ozturk je ispisao najnovije (nadajmo se i poslednje) poglavlje ovog dela koje nekako uspeva da uvek dobije nastavak.

Turski fudbaleri nastavljaju da luduju, krše zakone i tek povremeno bivaju kažnjeni za sve prestupe koje naprave.

Bivši fudbaler Bajera iz Leverkuzena i Fenerbahčea pucao je iz automobila nakon što mu se na putu našla porodica.

Hicima iz pištolja je ubio Halila Ibrahima Genča, 24-godišnjaka, dok je njegov otac i još troje ljudi povređeno u ovom incidentu.

Fudbaler se i dalje nalazi u bekstvu, dok se prijatelj koji je bio sa njim u automobilu predao.

Godinama ranije je jedan od najbizarnijih incidenata izveo Gokhan Tore kada je na nišanu pištolja držao Topraka i Čalhanoglua.

Navodno je sve počelo jer je Toprakov prijatelj imao aferu sa bivšom devojkom Torea koji je želeo osvetu, makar to značilo da mu se saigrači iz reprezentacije nađu na nišanu.

„Gokhanom prijatelj je došao do Omera, izvukao pištolj iz jakne i rekao mu da će ga upucati ako ne legne na pod. Udarili su me i onda sam ležao u uglu. Došao je do mene i rekao mi: Ne pomeraj se ili ću te upucati. Sklupčao sam se u uglu sobe, nisam mogao da se pomeram, bio sam uplašen za život“, rekao je Čalhanoglu.

PROČITAJTE JOŠ

Da sve bude još luđe dugo se ćutalo o incidentu.

„Nakon što se ovo desilo, nismo želeli da završimo Gokhanu karijeru, pa smo ćutali.“

Tokom meča sa Holandijom je takođe imao sukob na terenu sa dvojicom saigrača, pa je to dovelo do toga da više Tore i dva druga reprezentativca ne budu zajedno na terenu.

Krajem 2015. godine je „Bild“ preneo da su dva igrača odlučila da zakopaju ratne sekire.

„Sastali su se, sve su raščistili i rešili i sa Toprakom takođe.“

Zanimljivo da je Torea sve vreme branio selektor Fatih Terim, selektor Turske, koji je isto pravio probleme.

Naime, on je dobio otkaz kao selektor Turske nakon što je sa dva zeta ušao u tuču sa vlasnikom jednog restorana. Demolirali su lokal, a Terim se našao na naslovnim stranama gotovo svih novina.

Čitav skandal je gotovo potpuno zataškan, a Terim je ostao heroj ljubitelja fudbala u Turskoj.

Verovatno najpoznatiji skandal napravio je jedan od najboljih fudbalera ove zemlje svih vremena – Arda Turan.

Ovog puta je divljačko ponašanje Turčina bilo uslovljeno ljubavnim jadima. Naime, slomio je nos poznatom pevaču Berkaju Šahiru, zatim krenuo za njim u bolnicu i tamo vitalo pištoljem.

Do sukoba je došlo u jednom noćnom klubu kada je pokušao da zavede suprugu ovog pevača.

Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Video je to ubrzo i Berkaj koji je pokušao da odvoji izabranicu od fudbalera, a Turan ga je odmah udario i polomio mu nos.

Pevač je krenuo u bolnicu, a za njim je krenuo i fudbaler. Turan je poneo pištolj kojim je vitlao u prostorijama bolnice i nudio umetniku oružje.

„Žao mi je, ubijte me“, navodno je vikao tadašnji fudbaler Barselone na pozajmici u Bašakhekiru. U trenutku incidenta je bio suspendovan na 16 utakmica zbog vređanja, pljuvanja i napada na sudiju.

Turan je na kraju dobio uslovnu kaznu od dve godine i osam meseci koja će biti aktivirana ukoliko u narednih pet godina ponovi prestup. Turski klub ga je kaznio sa 400.000 evra zbog incidenta.

 

 

BONUS VIDEO Ivan Gudelj o rečima Miljana Miljanića koje će večno pamtiti

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar