Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Fudbalska reprezentacija Srbije ispraćena je pred jedva 2.000 svedoka na meč godine protiv Portugala, u kvalifikacijama za Mundijal.

PROČITAJTE JOŠ

Možda to i nije tako loše sa sportskog aspekta, bez velikog pritiska i rasterećenije su Orlovi otišli u Lisabon, gde će napasti pobedu nad Portugalom i direktan plasman na Mundijal.

Jedva 2.000 duša skupilo se na stadionu „Rajko Mitić“, koji zbog svog izgleda i kapaciteta izgleda prazno čak i kada dođe barem 10.000 gledalaca.

Tako se ne prati tim na Mundijal, jer selektor Dragan Stojković Piksi doneo je ekipi igru i šmek kakav je poslednji imao Radomir Antić.

Utakmica jeste bila prijateljska i takmičarski nevažna, ali oslikava odnos prema fudbalu i reprezentaciji.

Puste tribine samo su potvrda da bi u Fudbalskom savezu Srbije, kad i ako konačno dobije čelnika i rukovodstvo, trebalo dobro da razmisle o nečemu što je bila praksa u mandatu Siniše Mihajlovića.

Orlovi su igrali protiv Velsa u Novom Sadu i priredili su svojevremeno nezapamćeni spektakl, pa bi bilo lepo da se ta praksa vrati barem za prijateljske mečeve.

Čak je i selektor Stojković nedavno posetio novi stadion TSC-a, iz državnog vrha se pompezno najavljuju novi klupski objekti i Nacionalni stadion, a ni Marakana ne može da se napuni.

Fudbalska utakmica reprezentacija Srbija vs Katar
Fudbalska utakmica reprezentacija Srbija vs Katar Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Dolazak u mesta van Beograda bio bi novi povratak entuzijazma za druge sredine, može se otvoriti i mogućnost da se tamo urede tereni i infrastruktura.

Podsećanja radi, „Čair“ liči na ruinu i bio bi red da mu se vrati stari sjaj, Niš bi živeo za utakmice reprezentacije i to bi bila posebna konekcija i zbog grada u kojem je Piksi rođen.

Ne volimo mi toliko reprezentaciju, volimo njene uspehe, ali i tada umemo da podbacimo, a Beograd se pokazao kao nezahvalna sredina za organizovanje utakmica koje bi trebalo da donesu novu energiju nacionalnom timu.

Foto: Tanjug/AP Photo/Peter Morrison

Pravi primer privrženosti i lojalnosti videli smo kod Iraca, svesni su svojih dometa, limitiranosti i mogućnosti, pa uživaju u samoj činjenici da mogu da napune stadion.

Pred 50.000 navijača protiv Portugala u Dablinu, delovalo je da je Irska tim koji se bori za Mundijal, a ne da se radi o ekipi koja je skupila skromnih pet bodova do Portugala i od koje je gori bio i ostao samo Azerbejdžan.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Gledajte Srbiju uz SBB i EON pakete

Meč Portugal – Srbija mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta. (Promo)

BONUS VIDEO Ronaldo poklanja dres uplakanoj devojčici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar