Foto: EPA-EFE/GIORGIO BENVENUTI

Suspenzije sezona nisu dovele do pitanja da li će i kako biti odlučeni šampioni, već i kako će izgledati "upadanje" i "ispadanje" iz liga.

Temu je pokrenuo trener Beneventa Filipo Inzagi, čija ekipa je vodeća u Seriji B sa 20 bodova više od drugoplasiranog Krotonea.

PROČITAJTE JOŠ

Benevento je do prekida takmičenja zabeležio 19 uzastopnih pobeda i sa velikim ambicijama je planirao da uđe u finiš prvenstva.

„Ne razumem kako je moguće sugerisati da se sezone neće završiti. Možda tu postoje neki drugi interesi. Situacija je neverovatna, ali smo mi spremni da igramo u julu ili avgustu“, rekao je Inzagi.

Kako je istakao, njegova ekipa zaslužuje da igra u Seriji A.

„Zbog dobrobiti celog sistema, mora se odigrati kraj sezone. Čujem mnogo mišljenja okolo, ali je najpravednije da se nastavi liga i da niko ne bude žrtva svega ovoga“, zaključio je Inzagi.

Ako je u Italiji manje-više situacija jasna, u Čempionšipu vodeći Lids ima bod viška u odnosu na VBA, a u igri za plasman u Premijer ligu je i Fulam sa sedam poena manje.

Španska Segunda bi trebalo da da dva nova člana Primere i tome su najbliži Kadis i Saragosa sa 56 odnosno 55 bodova, a u nemačkoj Cvajti „pol-poziciju“ ima Arminija iz Bilefelda.

Francuska druga liga bi mogla da bude najzanimljivija, pošto je vodećih pet ekipa na po bod zaostatka, a predvodi ih Lorijen sa 54 poena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram