Rafael van der Vart
Rafael van der Vart; Foto: Screenshot Youtube Curiosidades Premier League

Uprava Barselona na udaru bivšeg fudbalera

Nekadašnji reprezentativac Holandije Rafael van der Vart žestoko je „opleo“ po upravi Barselone zbog diskutabilnih poteza koji se tiču finfnasija kluba u poslednjih nekoliko meseci.

PROČITAJTE JOŠ:

Katalonci su bili u problemu oko registrovanja igrača, ali su na kraju pred sam početak šampionata uspeli da registruju pojačanja i izbegnu neprijatnosti.

Klupski čelnici odlučili su da prodaju deo klupskih TV prava i studija, te su na taj način doši do neophodnog novca za registrovanje igrača.

Bivši igrač Real Madrida je na holandskoj televiziji bio iznenađen potezima ljudi iz Barselone, a zapitao se i kako su uopšte sebi mogli da priušte skupocena pojačanja poput Roberta Levandovskog i Rafinje.

„Kako možete da kupujete igrače ako nemate novca? To je sramota. Taj čovek, Laporta je kralj, ali ja mislim da je idiot“, rekao je Van der Vart.

Holanđanina je iznervirao i odnos uprave prema Frenkiju de Jongu, koji se nalazi pred transferom u Mančester junajted.

„Ne možete prema ljudima da se ponašate na taj način. Da li Frenki zarađuje previše? Prvo potpišete ugovor i onda ga ispunite ili odete pod dobrim uslovima, ali ne ovako. Ova uprava je mafija i mora da bude kažnjena“, oštar je Van der Vart.

PROČITAJTE JOŠ:

Barselona je u poslednjih godinu dana imala mnogo finansijskih problema, zbog čega je, prema mišljenju Van der Varta, ukaljano ime kluba.

„Ime Barselone je ukaljano. Oduvek je to bio veliki klub, svi žele da igraju tamo, ali posle ove sramote svi na to gledamo različito“, zaključio je Van der Vart.

Bivši holandski fudbaler je tokom igračke karijeri bio u Ajaksu, Hamburgeru, Real Madridu, Totenhemu, Real Betisu, Midtjilandu i Esbjergu.

Za reprezentaciju Holandije odigrao je 109 utakmica i postigao 25 golova.

BONUS VIDEO Pjerluiđi Kolina – najbolji fudbalski sudija svih vremena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar