fudbal
Foto: TANJUG/AP Photo/Joan Monfort

"Plavcima" prelazni rok još uvek nije gotov

Fudbalski klub Čelsi pregovora sa Barselonom oko dovođenja Pjera Emerika Obamejanga, a pored njega trener Tomas Tuhel u svojim redovima želi da vidi i talentovanog fudbalera Evertona Entonija Gordona.

PROČITAJTE JOŠ:

Barselona je proteklog vikenda tražila 30 miliona evra za Obamejanga, koji nije u prvim planu kod trenera Ćavija Ernandeza.

Čelsi ne želi da potroši toliku svotu novca na napadača, ali Tuhelov prioritet je upravo Obamejang, sa kojim je već sarađivao u Borusiji iz Dortmunda.

Takođe, u taj potencijalni transfer mogao bi da bude uključen i Markos Alonso, koji je izgubio mesto u timu „plavaca“ i selidba u Kataloniju se skoro i ne dovodi u pitanje.

Što se tiče situacije oko Gordona, rukovodstvo Evertona je odbilo ponudu od 47 miliona evra. Međutim, londonski klub je spreman da pored novca klubu iz Liverpula ponudi i neke igrače, ali još uvek nije precizirano koje.

Gordon (21) je ponikao u Liverpulu, ali je od 2019. godine član Evertona. On je za Everton odigrao 60 utakmica i postigao je četiri gola. Gordon je prošao sve omladinske selekcije Engleske, a pre nekoliko nedelja imao je ponude Totenhema i Njukasla.

Kada je reč o odlascima sa „Stamford bridža“, Kristijan Pulišić je na izalznim vratima. Prema pisanju britanskih medija Tuhel ne računa na Pulišića u nastavku sezone, zbog čega je rukovodstvo „plavaca“ odlučilo da ga proda ili pošalje na jednogodišnju pozajmicu.

Najveće interesovanje za američkog fudbalera je pokazao Njukasl.

Pulišić (23) je stigao u Čelsi 2019. godine iz Borusije Dortmund za 60 miliona evra, ali nije ispunio očekivanja „plavaca“. Američki fudbaler je za londonski klub u svim takmičenjima odigrao 117 utakmica i postigao je 25 golova.

BONUS VIDEO Pjerluiđi Kolina – najbolji fudbalski sudija svih vremena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar