Foto: - / Shutterstock Editorial / Profimediam,Giuseppe Maffia/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia, ANP / Alamy / Alamy / Profimedia

Srbi uspešno otvorili novu sezonu, Mitrović zablistao, pa podbacio

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi može zadovoljno da trlja ruke, pošto su njegovi reprezentativci veoma dobro ušli u novu sezonu i po svemu sudeći biće u formi za Svetsko prvenstvo u Kataru.

PROČITAJTE JOŠ:

Piksi je vikend proveo u Italiji, gde je gledao mečeve Milan – Udineze i Fjorentina – Kremoneze.

Na prvom meču za Milan nije nastupao Marko Lazetić, ali je Piksi pomno pratio Lazara Samardžića, koji trenutno nastupa pod nemačkom zastavom, ali i dalje može da se odluči za Srbiju. Samardžić je odigrao 24 minuta, ali nije imao zapažen učinak.

Oni koji su zablistali proteklog vikenda bili su Luka Jović i Sergej Milinković-Savić.

Jović je na zvaničnom debiju u Seriji A u dresu Fjorentine zatresao mrežu već nakon 34 minuta, a Fjorentina je slavila sa 3:2 nakon dramatičnog finiša utakmice. On je dobio loptu u kaznenom prostoru Kremonezea, sjajno se okrenuo, pokušao da šutira, ali je postojala mogućnost da bude izblokiran pa je pomerio loptu dovoljno da defanzivce rivala uhvati u raskoraku i loptu po zemlji zakuca u gol za 2:1.

Svih 90 minuta na terenu proveo je i defanzivac Nikola Milenković, dok su Nastasić i Terzić presedeli na klupi.

Luka Jović Foto:Massimo Paolone / LaPresse / Profimedia

Milinković-Savić bio je ključan igrač u preokretu Lacija protiv Bolonje, u meču u kom je njegov tim slavio sa 2:1. Sve do 79. minuta na semaforu je stajalo 1:1, a onda je Sergej dodao loptu do Čira Imobilea koji nije imao težak posao da loptu sprovede u mrežu.

Debi u Seriji A imao je i Nemanja Radonjić, koji je sa Torinom pobedio Moncu sa 2:1, ali nije imao udeo u golovima svog tima. Na golu „bikova“ bio je Vanja Milinković-Savić, a a ekipom nije putovao Saša Lukić, koji je imao sukob sa upravom oko novog ugovora.

U Italiji šansu su dobili Filip Đuričić (Sampdorija) i Nemanja Matić (Roma), a meč na klupi je presedeo Mile Svilar (Roma).

Navijači u Srbiji, kao i Piksi, mogu da budu zadovoljni partijom Strahinje Pavlovića, koji „oživljava“ karijeru u Salcburgu. Njegov tim je pobedio Volfsberger sa 2:1, a srpski defanzivac je pored dobre igre u odbrani uspeo da postigne i gol.

Foto: REUTERS/Marko Djurica

Ajaks je u holandskoj Erediviziji pobedio Groningem sa 6:1, a Dušan Tadić je imao asistenciju. Navijači „kopljanika“ pružili su i podršku srpskom fudbaleru, nakon što se saznalo da su pljaškaši pokušali da mu naude i ukradu sat.

„Brate, ti si car, ne može tebi niko ništa“, glasio je transparent na utakmici Ajaksa i Groningema.

Miloš Veljković i Erhan Mašović igrali su za Verder Bremen i Bohum u Bundesligi, dok Miloš Pantović nije bio u konkurenciji za tim Union Berlina.

U Španiji je Srđan Babić bio kapiten Almerije u porazu protiv Real Madrida 2:1, dok je Nemanja Gudelj igrao štopera za Sevilju u porazu od Osasune 2:1.

Jedini koji je podbacio od „orlova“ proteklog vikenda je Aleksandar Mitrović. Srpski golgeter doneo je remi svom timu (2:2) u prvom kolu protiv Liverpula sa dva gola, ali je u drugom kolu promašio penal protiv Vulverhemptona i „skratio“ ekipu za ceo plen.

Foto: Tanjug / David Davies/PA via AP

Pored toga Mitrović je bio vidno nervozan, pa je pred kraj meča ušao u incidentnu situaciju.

Srpski špic je startovao na Morgana Gibs-Vajta i tim duelom poništio kontru Vulvsa. „Vukove“ je to iznerviralo, pa su rešili da se razračunaju sa snažnim Smederevcem i stvorila se velika gužva.

Štaviše, Gibs-Vajt je posle starta Mitrovića krenuo da se gura glavama sa njim jer su bili u jednom trenutku licem u lice, a Ruben Neveš je Srbina uhvatio kod vrata. Ipak, sve se završilo bez većeg skandala.

BONUS VIDEO Ovacije za Mitrovića, Sergeja i Piksija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar