Ilija Stolica
Ilija Stolica; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Trener Partizana optimističan.

Fudbaleri Partizana doputovali su na Kipar gde će odmeriti snage sa AEK-om iz Larnake u okviru 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a trener tima iz Humske Ilija Stolica izrazio je uverenje da njegovi izabranici mogu do dobrog rezultata.

PROČITAJTE JOŠ...

„Važno je reći da je Evropa bitna za naš klub. Imamo želju da startujemo kvalitetno i dobro. Imamo ispred sebe rivala koji ima kvalitet, dobru organizaciju i postiže dobre rezultate u Evropi na svom terenu. Nismo dobro startovali u domaćem šampionatu i želimo da okrenemo taj momentum od ove utakmice na našu stranu i da krenemo onako kako se od nas očekuje“, rekao je Stolica na početku svog izlaganja.

Duel sa Kirpanima dolazi nakon tri vezana kiksa u Superligi Srbije, a Stolica veruje da bi susret protiv AEK-a mogao da bude prekretnica:

„Siguran sam da je za nas značajan svaki trening, svaka utakmica, mnogo je novih igrača, zahteva… Raduje me energija i želja ovih momaka da to iznesu i saglasan sam da smo zaslužili da se stvari okrenu na bolje. Verujem da će to biti tako. Partizan jeste uvek Partizanu protivnik, ali AEK je i protiv Midtjilanda pokazao da ima sjajan kolektiv i pojedince. Oni će izvući maksumum od nas i verujem da smo spremni da damo taj maksimum. Imamo vlagu koja je velika i kao faktor koji ne olakšava posao, ali na to moramo da se adaptiramo i da nametnemo našu ideju. Moje je mišljenje da kada su dva kvalitetna igrača u pitanju mogu uvek da se uklope. Zavisiće od rivala, taktike, ali to će samo podizati i energiju i opcije. Otišao je veliki broj igrača i treba da se pojačavamo, ovako, pametno i kvalitetno. Pre sam za to da dobijamo kvalitetne igrače, pre ili kasnije, jer se lako uklope.“

Upitan da otkrije da li su igrači nešto opušteniji jer će, čak i u slučaju neuspeha, dobiti šansu da zaigraju u grupnoj fazi nekog evrotakmičenja, Ligi konferencija:

„Ovaj dvomeč je za nas prekretnica. Energija koja se akumulirala posle neočekivanih rezultata u prvenstvu biće kanalisana na pravi način. Ići ćemo u pravcu Lige Evrope. Jedna od opcija je logična, klubu je prioritet grupno takmičenje, Liga Evrope je prioritet, a imamo i tu drugu šansu. To nas ne opušta jer je ogromna želja da pokažemo kvalitet i vrednost uz dužno poštovanje prema rivalu. Želimo da prođemo dalje.“

Što se tiče samog rivala, Stolica nije štedeo pohvale:

„AEK je kvalitetna ekiopa, nijanse su odlučivale, penali, srećam im je okrenula leđa. Videli smo sve njihove kvalitete, ima ih puno, zaslužili su kao i Danci da prođu. Imaju potencijal, kvalitetne internacionalce, svesni smo da nas čeka težak meč, odnosno dva teška meča. Ovo je samo prvo poluvreme. Svesni smo snage AEK-a, imali su nedostatak sreće da ne izbace Midtjiland i to govori o njihovom kvalitetu“, zaključio je šef stručnog štaba tima iz Humske.

Duel u Larnaki na programu je u četvrtak od 18 časova, pola sata kasnije u odnosu na prvobitno zakazani termin od 18 časova.

BONUS VIDEO Partizan predstavio novu garnituru dresova

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar