Petković
Foto: FSS

Rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije (FSS) odalo je pomen nekadašnjem igraču i selektoru Iliji Petkoviću.

Petković je preminuo 27. juna 2020. u 75 godini nakon kratke i teške bolesti.

PROČITAJTE JOŠ

„Tri godine je prošlo od kada nas je napustio Ilija Petković, legendarni igrač, reprezentativac, zatim trener i selektor, ličnost koja je ostavila neizbrisiv trag u istoriji jugoslovenskog i srpskog fudbala. Smrt ga je zadesila u trenucima kada je bio prvi čovek FS Beograda, predsednik Stručnog odbora FSS, član Izvršnog odbora i Odbora za hitna pitanja FSS. Pomen velikom čoveku, igraču i selektoru, danas su odali porodica, bivši prijatelji i saradnici, predstavnici FSS, predsednik Dragan Džajić i generalni sekretar Jovan Šurbatović, čelni ljudi FS Beograda, predsednik Marko Zdravković i prvi operativac Miloš Mirković“, saopšteno je iz FSS.

„Da oda pomen velikom prijatelju, došao je i bivši predsednik Crvene zvezde, Dobrivoje Tanasijević – Den Tana, kao i dugogodišnji kapiten OFK Beograda, Stevica Kuzmanovski …Ostaće Ilija Petković u srcima mnogih zaljubljenika fudbalske igre. Čovek posebne harizme, velikih rezultata, ličnost vredna poštovanja“, navode iz FSS.

Petković je igrao za OFK Beograd i francuski Troa, a za reprezentaciju Jugoslavije nastupio je na 43 meča i postigao je šest golova. On je, između ostalih, trenirao OFK Beograd, Servet, Aris, Šangaj, Sičuan, Inčeon, Al Ahli, Gjeongnam, kao i reprezentaciju Srbije i Crne Gore.

BONUS VIDEO Leo Mesi – fudbaler koji svakim danom nastavlja da ispisuje istoriju fudbala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar