Foto: EPA/AIDAN CRAWLEY

Želja da iskaže stav protiv rata jača od straha od odmazde.

Od početka invazije na Ukrajinu veliki broj poznatih ličnosti žestoko je kritikovalo akciju Moskve, ali je mali broj ruskih sportista koji su imali hrabrosti da o tome govore.

PROČITAJTE JOŠ

Legenda Zenita i ruskog fudbala Igor Denisov javno se oglasio po tom pitanju.

„Ovi događaji su katastrofa, potpuni užas. Ne znam, možda će me zatvoriti ili ubiti što sam ovo rekao, ali ja iznosim činjenice“, rekao je Denisov.

On je otkrio i šta je uradio po tom pitanju.

„Poslao sam pismo predsedniku Putinu. Spreman sam kao ponosan čovek da kleknem pred njega da okončam rat“.

Dok je igrao bio je poznat po kontroverzama, a sada je izjavama napravio pometnju. Kaže da je bio potpuno zapanjen da ga je početak rata promenio.

„Moja percepcija svega se drastično promenila, nisam spavao. Verovatno sam spavao tri sata u četiri dana. Bio sam samo šokiran. Niko to ne može da objasni. Možda zato što sam nepismen, možda zato što nisam dobro upućen u istoriju, ali sam protiv toga. Ne volim kad ljudi umiru. Ne mogu više da ćutim o ovome.“

Denisov je priznao da se plašio da javno izgovori ove reči.

„Naravno, ja sam običan čovek. Čak i sada sam uplašen. Ali ne mogu a da ne progovorim. Šta god da je, ne krijem se. Ja ne idem nigde.“

Denisov je u karijeriodigrao preko 500 utakmica za Zenit, Dinamo i Lokomotivu iz Moskve. Osvojio je četiri ruska prvenstva i tri kupa, bio je ključni igrač Zenita koji je osvojio Kup UEFA 2008. godine. Bio je kapiten reprezentacije Rusije, za koju je odigrao 54 utakmice.

BONUS VIDEO Kacuhito Kinoši: Hoću da naučim himnu „Bože pravde“ jer predstavljam Srbiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar