Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Napadač Mančester Junajteda Odion Igalo, koji je zimus stigao na pozajmicu iz Kine, tačnije iz ekipe Šangaj Šenhua, želi da potpiše trajan ugovor sa Englezima.

Tridesetogodišnji napadač, koji je na iznenađenje mnogih stigao na „Old Traford“ poslednjeg dana januarskog prelaznog roka, impresionirao je sve u klubu, ali i navijače.

Igralo je na osam utakmica u svim takmičenjima postigao četiri gola za Junajted i menadžer Ole Gunar Solskjer je voljan da zatraži da klub otkupi njegov ugovor.

Ono što je interesantno je da je Igalo, koji je još kao dečak navijao za Mančester junajted, u Kini imao platu od oko 265.000 evra nedeljno.

On je rekao da bi rado pristao i na smanjenje plate za 50 odsto samo da ostane član Mančester junajteda. Izračunato je da bi ga to koštalo oko 6,5 miliona evra na godišnjem nivou.

Ugovor sa kineskim klubom mu traje do 2021. godine, ali Junajted početkom jula ima pravo da ga otkupi.

„On će još napredovati. Biće sve bolji, ima kvalitete koji su nam neophodni, koji bi nam mnogo značili i za narednu sezonu, tako da ćemo videti šta ćemo još uraditi“.

„On je odličan strelac i napadač, veoma dobro zna šta je njegov posao i kakva mu je uloga u timu, a možda najbolja stvar od svega je što je sjajan čovek“, izjavio je menadžer „crvenih đavola“ Ole Gunar Solskjer.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram