Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Zlatan Ibrahimović, fudbaler Milana, na jedinstven način je pozvao ljude da poštuju pravila u borbi protiv koronavirusa.

Ibrahimović je bio zaražen koronavirusom prošlog meseca, ali se posledice toga ne vide pošto je po povratku na teren postigao četiri gola na tri utakmice.

PROČITAJTE JOŠ:

„Virus me je izazvao i pobedio sam. Ali ti nisi Zlatan, ne izazivaj virus“, rekao je Ibrahimović u video snimku na svojoj Fejsbuk stranici koju prati 26 miliona ljudi.

PROČITAJTE JOŠ: „Kad se Mesi povuče izbaciću TV, on je Hari Poter fudbala“

„Koristite glavu, poštujte pravila. Fizička distanca i maske – uvek. Mi ćemo pobediti“, dodao je Ibrahimović.

Taj video deo je kamanje Lombardije.

„Ideja o uključivanju Ibre pala mi je na pamet u noći derbija (protiv Intera). Zlatan se vratio na teren nakon što se oporavio i u tom trenutku sam pomislio da bi mogao da nam pomogne da lansiramo važnu poruku“, rekao je guverner Lombardije Atilo Fontana.

„Odmah je prihvatio predlog i na tome mu zahvaljujem“, dodao je on.

U Italiji i Lombardiji, regiji koja je nateže pogođena virusom, povećava se broj zaraženih. Italija je juče prijavila rekord od skoro 25.000 novozaraženih koronavirusom i 205 smrtnih slučajeva.

Vlada je zabranila večernji rad kafića i restorana i zatvorila teretane, bioskope i pozorišta. Milano je jedan od gradova u kojima je uveden noćni policijski čas.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar