Foto: Promo

Humanitarna utakmica koja će biti odigrana večeras od 20 časova u hali Sportskog centra Rakovica okupiće legendarne fudbalere koji će igrati za pomoć u lečenju nekadašnjeg golmana Radovana Radakovića.

Radakoviću je uspostavljena dijagnoza Difuzni karcinom želudca i za preostali deo lečenja i operaciju u Turskoj potrebno je još blizu 100.000 evra.

Plejada asova se odazvala na poziv za odigravanje utakmice za pomoć Radakoviću, tako ćemo na parketu SC Rakovica imati prilike da vidimo Zorana Batu Mirkovića, Gordana Petrića, Aleksandra Čanovića, Milivoja Ćirkovića, Alberta Nađa, Ljubinka Drulovića, Gorana Troboka, Miroslava Radovića, Branu Ilića, Nebojšu i Nenada Marinkovića, Nenada Stojakovića, Alberta Nađa, Predraga Rogana, Dejana Rađenovića i Danka Lazovića.

PROČITAJTE JOŠ

Takođe, mnogi legendarni fudbaleri i nekadašnji reprezentativci naše zemlje doći će na utakmicu da pruže podršku akciji i pomognu Radakoviću. Ulaznica za ovaj meč dobijaće se na licu mesta uz dobrovoljni prilog, a svako može pomoći i slanjem humanitarne SMS poruke sadržine 1082 na broj 3030.

Legendarnim asovima u ovim humanitarnom meču suprostaviće se ekipa humanitarnog kluba Miljakovac koji je osnovan kao klub koji organizuje utakmice i akcije humanitarnog karaktera.

Radovan je naš nekadašnji fudbalski golman koji je, između ostalih klubova, čuvao mrežu Partizana, Voždovca, Obilića, Zemuna, Radničkog iz Kragujevca, Šturma i Standarda iz Liježa. Najbolje trenutke karijere doživeo je u dresu Partizana sa kojim je dva puta bio šampion i jednom pobednik Kupa Jugoslavije.

Krajem 2020. godine, u trenutku najveće sreće što će ponovo postati otac, saznao je da je teško bolestan. Uspostavljena mu je dijagnoza Difuzni karcinom želuca i od tada kreće borba sa ovom opakom bolešću. U januaru 2021. godine, primljen je u Klinički centar Srbije radi operativnog lečenja tumorske promene želuca, ali zbog osnovne bolesti hirurška intervencija nije bila moguća. Preporuka lekara su hemioterapije.

Jedan miran porodičan život se pretvorio u agoniju. Radovanova supruga je od prevelikog stresa u šestom mesecu trudnoće izgubila bebu.

Za preostali deo lečenja i operaciju u Turskoj potrebno je još blizu 100.000 evra. Radovanu možete pomoći slanjem SMS poruke 1082 na 3030 i uplatom na namenske račune otvorene u humanitarnoj fondaciji “Budi human”.

Dinarski račun: 160-6000001216331-02

Devizni račun: 160600000121638728

IBAN: RS35160600000121638728

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

BONUS VIDEO Dušan Tadić – gol i dve asistencije, Ajaks – PSV 5:0

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar