Tomislav Ivković
Tomislav Ivković; Foto: EPA/STR

Tomislav Ivković, trener Željezničara, poslao je poruku navijačima pred meč sa Radnikom iz Bijeljine u 17. kolu Premijer lige (nedelja, 15.00).

PROČITAJTE JOŠ

Željezničar jer ove sezone postigao samo 12 golova u 16 kola i ima čak 20 bodova manje od vodećeg Zrinjskog, pa i ne čudi razočaranost navijača.

U poslednjih šest kola je Željezničar slavio samo jednom, a posle poraza od Zrinjskog sa 3:0 ispraćeni su pesmom Dina Merlina „Zar je to sve što imam od tebe“.

„Zar je to sve što imam ja od tebe? Zar je to sve što je ostalo? Zar je to sve za ove duge godine? I ako je, premalo je“, refren je pesme koju je Ivković spomenuo uoči utakmice s Radnikom.

Ivkoviću se ovo nije nimalo dopalo, pa je odlučio da pošalje poruku navijačima.

„Ovo što ću reći nije nikakvo opravdanje, niti se vadim na to. Deo stručnog štaba i veliki deo igrača je u zadnjih mesec dana prošlo privatna i ljudska poniženja na koja sigurno ni ja nisam navikao, a da ne govorim o platama. Za mene su ti ljudi heroji. Uz sve te probleme oni treniraju s osmehom na licu“, rekao je Ivković.

Apelovao je na podršku klubu.

„Ta deca imaju ubrzano odrastanje u situacijama na koje nisu navikli. Ponašaju se krajnje odgovorno i daju svoj maksimum na treninzima i utakmicama i zato ću ih ja braniti dokle god budem trener Željezničara. Molim navijače, pogotovo ove s juga, da onu pesmu Dine Merlina koja mene i igrače izuzetno vređa pevaju na nekim drugim adresama jer ovi igrači to nisu zaslužili. Ima jako puno Željine dece koja osećaju ovaj grb i vole ovaj klub i treba im pomoć jer im je ovo prva seniorska sezona.“

Ivkovića stariji ljubitelji fudbala pamte po odbranjenom penalu Dijegu Armandu Maradoni na Svetskom prvenstvu u Italiji 1990. godine, ali je Argentina uspela da prođe do polufinala. Ivković je od 2010. godine trener, radio je u Međimurju, Lokomotivi, Al Fajsaliju, Slaven Belupu, Rudešu i Interu iz Zaprešića.

BONUS VIDEO Piksi: Pitao sam moje momke imaju li ti Portugalci krila?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar