Foto:profimedia.rs

Neću više o Hrvatima i nama. Obećavam, samo još ovog puta i stavljamo tačku. Svakako će je “vatreni” staviti u subotu nešto oko 20 sati po lokalnom vremenu (Kalifa stadion). Znaćemo tada koji je bio krajnji domet komšija na ovom Svetskom prvenstvu, na kojem su prevazišli i sopstvena očekivanja.

Foto:Nova.rs/Promo

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Niko se objektivan ni u Hrvatskoj nije nadao da bi njihov tim drugi put za četiri godine mogao da bude među osam najboljih ekipa sveta, a vrlo je realno da drugi put za 24 godine budu treći na svetu. Dodajte tome i da su u te 24 godine čak tri puta igrali u polufinalu, što valjda dovoljno govori gde su “vatreni” locirani na svetskoj fudbalskoj mapi.

Gde smo mi to videli?

Posle utakmice Argentina – Hrvatska (3:0) u polufinalu Svetskog prvenstva naše komšije su bile užasno razočarane. Razočarane i ljute što neće igrati u finalu, što se neće boriti za “Boginju”. Tražili su izgovor u svemu, najviše u sudijama, ali nijednog trenutka nisu rekli “ovo je naš maksimum”, “šta ste očekivali, da pobedimo Argentinu“, “dali smo sve od sebe, ali to nije bilo dovoljno”… Ne, izašli su iz svlačionice i rekli – razočarani smo.

“Razočarani smo, teško je pričati da li bismo prihvatili borbu za treće mesto da nam je neko ponudio na početku Mundijala. Hteli smo da igramo u finalu, ali nećemo biti tamo”, stao je Luka Modrić pred novinare i javnost i priznao.

Mi smo eliminisani posle grupne faze i zadovoljni smo što smo učestvovali. Mi smo zadovoljni što nikad ništa nismo uradili, što nemamo čime da se pohvalimo, čemu da se obradujemo.

Foto: REUTERS/Carl Recine

Na Evropskom prvenstvu nismo bili od 2000. godine, na Mundijalima smo vreća za udaranje, ne računajući pobedu nad Nemacima u Port Elizabetu 2010. godine, na velikoj sceni nikoga nismo nadigrali…

I vidim sad iz Dohe da je “javnost u Srbiji imala velika očekivanja”. Ne, nije imala nikakva očekivanja dok neko toj javnosti nije rekao da će “napraviti nešto veliko” i da ćemo “biti dobri u Kataru”.

E, onda je tek javnost počela da mašta da će Srbija biti prvak sveta.

Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia, Pedja Milosavljevic / STARSPORT,Hasan Bratic/DeFodi Images / Shutterstock Editorial / Profimedia,

I slažem se “da su posle bitke svi pametni”, i da “treba da poštujemo to što imamo jer bolje nemamo“, i da je “lako šutirati mrtvog konja”, i evo nećemo više. Bliži se kraj Mundijala pa ćemo se svi okrenuti novim obavezama, okrenućemo se onom fudbalskom brlogu od Superlige. A, pre toga ćemo malo da pratimo kadriranja u Fudbalskom savezu Srbije i čekati epilog izbora.

A, od marta ćemo se okrenuti i Evropskom prvenstvu 2024, jer tada Srbija, navodno, treba da dostigne svoj vrhunac.

I ponovo ćemo verovati i očekivati i nervirati se. Jer toj “bolesti” leka nema.

BONUS VIDEO Raspakovan stadion od kontejnera u Kataru