Foto: Screenshot Twitter HNS

Kao i uvek veliku pažnju privukao je dres koji će reprezentacija Hrvatske nositi na Mundijalu, a reakcije su potpuno podeljene.

Hrvatske je objavila dve garniture u kojima će nastupati na predstojećem Mundijalu u Kataru od 20. novembra do 18. decembra, a nisu svi navijači oduševljeni.

PROČITAJTE JOŠ

Nešto je veća ona polovina kojoj se dobija novi dizajn, koji predstavlja samo drugačije postavljenu crveno-belu šahonvoci, ali ima i onih koji su nezadovoljni idejnim rešenjem jednog od najvećih proizvođača sportske opreme.

Evo i nekih komentara onih koji nisu bili zadovoljni izgledom.

„Šta je ovo?“

„Ovaj Najk mora da se šali sa dresom reprezentacije, izgleda kao QR kod.“

„Prestao sam da skidam sadržaj na 65 odsto“, bila je jasna šala jednog navijača.

„?“, bio je jedan od komentara.

„Užas, jedina dobra stvar je što su kockice ostale ali dres kao dres… Užas. Najgori što smo imali. Izgleda nedovršeno i jeftino.“

Iz Fudbalskog saveza Hrvatske su objasnili i zbog čega dres izgleda baš tako.

„Prva garnitura dresa inspirisana je temom vatrenog srca, savršeno se uklapajući u strastven, radišan i vatren karakter hrvatskog naroda i reprezentacije. Reč je o redizajniranoj i moderniziranoj verziji kvadratića koji su odavno postali globalno prepoznatljiv simbol hrvatskog ponosa. Neravnomerno posloženi, donose pravo osvježenje. Rezervni dres dodatno oplemenjuje kultne kvadratiće kroz simboliku prirodnih lepota i nacionalnog ponosa, oni su u ovom slučaju zamagljeni i valovitih linija u kombinaciji tamnoplave i tirkizne boje, a dizajnirani tako da podsećaju na plime i oseke Jadranskog mora čiji talasi zapljuskuju hrvatsku obalu. Stilski uzorci prezimena i brojeva na dresovima takođe su u duhu hrvatske povijesti i tradicije s obzirom na to da su inspirisani istorijskom hrvatskom glagoljicom“, stoji između ostalog u opisu.

Neki korisnici su naveli i da dres izgleda znatno bolje nego one verzije koje su se ranije pojavljivale na društvenim mrežama.

Hrvatska se nalazi u grupi F na Svetskom prvenstvu i odmeriće snage sa Belgijom, Kanadom i Marokom.

BONUS VIDEO Autogol kojim je Hrvatska otišla na Mundijal

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare