Foto: EPA-EFE/FELIPE TRUEBA

Borna Sosa, hrvatski fudbaler koji je izabrao da igra za Nemačku, obrazložio je svoju odluku za zagrebačke medije.

PROČITAJTE JOŠ

Fudbalski savez Nemačke nije mnogo oklevao, a Hrvatska je ostala bez 20-četvorogodišnjeg igrača kog su mnogi očekivali u dresu „vatrenih“.

Sosa je jedan od najboljih bekova u Evropi, dominira u Štutgartu, bio je povremeni član mlade reprezentacije, ali nije dobio A poziv.

Fudbalski savez Hrvatske tvrdi da je uložio napore da ga angažuje, ali Borna tvrdi drugačije.

„Odlučio sam se za Nemačku jer smatram da već imam 24 godine, tri godine igram u Bundesligi, a i dalje sam bez nastupa u A reprezentaciji. Shvatio sam da Hrvatska ne računa na mene i da smatraju da na mojoj poziciji imaju bolje igrače. Poštujem taj stav i njihovu odluku, nema ljutnje i ostajemo u dobrim odnosima. Moja je odluka da igram za Nemačku. Nisam tip koji čeka da drugi povlače poteze, ja ih povlačim kad mislim da je to dobro i potrebno. Odluku sam doneo sam. Ove sezone nisam imao nikakav kontakt s osobama iz hrvatske A reprezentacije i niko me nikada nije zvao iz HNS-a. Prvi put s Dalićem sam razgovarao jutros, kada je izašla vest da sam se odlučio za reprezentaciju Nemačke“,  naveo je Sosa.

Iako je Dalić tvrdio da je zvao igrača, a HNS da je postojala komunikacija, to igrač negira.

„Dalić mi nije rekao da ću debitovati protiv Malte, niti smo ikada razgovarali. Postojale su špekulacije, pričalo se o tome, i vi ste pisali da je Dalić o tome govorio, sve je to bilo nešto u rukavicama. Zvanično nikad nisam dobio nikakav poziv iz reprezentacije Hrvatske.“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare