Foto: EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Fudbalski savez Holandije doneo je odluku posle video konferencije sa čelnicima klubova da se sezona nastavi 19. juna.

Situacija se, dakle, veoma brzo promenila jer je do prošle nedelje velika većina klubova bila protiv nastavka sezone.

Ipak, posle preporuka FIFA i UEFA, da lige moraju da se završe, FS Holandije (KNVB) je prelomio u korist nastavka i klubovi su prihvatili ideju.

Tako je Holandija prva zemlja koja je odredila tačan datum povratka na teren, pod uslovom da holandska Vlada to dozvoli, a termin je 19. jun.

Odlučeno je i da igrači počnu sa radom u manjim grupama od 15. maja, dok se očekuje da bi normalno počeli da treniraju od 29. maja.

PROČITAJTE JOŠ:

Veruje se da bi se u nekom od termina pre 19. juna odigrali zaostali mečevi, Utreht – Ajaks i AZ – Fejenord. Takođe, planirano je i da sezona bude završena do kraja jula.

Dušan Tadić i Ajaks su u trenutku prekida na čelu tabele sa istim brojem bodova kao i AZ Alkmar, ali sa boljom gol razlikom.

Do kraja sezone u Holandiji preostalo je još osam kola. Vrlo verovatno je da bi se prvi mečevi igrfali bez publike, a takođe, u planu je da se nova sezona započne 21. avgusta.

Sastanku u sedištvu KNVB su osim klupskih čelnika prisustvovali i predstavnici trenerske organizacije, klubova navijača i sindikata fudbalera.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram